Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
12. 1. 2016,
6.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vreme veter poplave

Torek, 12. 1. 2016, 6.43

6 let, 7 mesecev

Burna noč: podrta drevesa, zalite kleti in ceste, več kot sto udarov strel

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Močan veter je ponoči podiral drevesa, ki so padala tudi na stanovanjske hiše. Zaradi podrtih drogov so po več mestih ostali brez elektrike. Do jutra so se razmere umirile. Reke marsikje poplavljajo.

Padla drevesa so marsikje ogrožala stanovanjske hiše in električno napeljavo, tako da so imeli gasilci polne roke dela. V Jesenicah na Dolenjskem se je na stanovanjsko hišo podrla smreka, v Pongracu v občini Žalec je močan veter razkril strehi dveh stanovanjskih hiš in gospodarskega prostora. V Lažišu, to je v občini Dobje, je veter razkril del ostrešja na stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju. Veter je odkril streho tudi v Črnem vrhu v občini Idrija in v kraju Vodice v občini Ajdovščina.

Na cesto Verd–Pokojišče v občini Vrhnika so podrta drevesa zaprla promet. Na cesti sta ostali ujeti dve vozili. Nekaj minut čez polnoč pa je na Trubarjevem nabrežju v Laškem voznik zapeljal v podvoz, poln vode, ter ostal ujet v vozilu. Voznik se je rešil sam pred prihodom gasilcev.

Slabo vreme z močnimi nevihtami in grmenjem - ponoči so po Sloveniji zabeležili več kot sto udarov strel - je povzročilo izpad elektrike na javni razsvetljavi v Ljubljani, v delu Šiške in Bežigrada. Napako na omrežju že odpravljajo.

Zalite kleti Meteorna voda je zalivala kleti in cestišča na širšem območju Celja, v občini Bohinj, Litiji, občini Idrija, na območju Bovca, Slovenj Gradca in Trbovelj. Zemeljski plaz je zvečer delno zasul cesto v dolini Hrastnice pred odcepom za Sv. Andrej v občini Škofja Loka. Plaz se je sprožil na regionalni cesti Tolmin–Dolenja Trebuša, plaz pa se je vsul tudi v potok Smoleva v občini Železniki.

Zaradi povišanega plimovanja je morje prestopilo rob obalne črte, a o škodi ne poročajo.

Zgodaj zjutraj je reka Sava poplavila cesto Sava–Mošenik v občini Zagorje ob Savi. Cesta je popolnoma zaprta za ves promet. Zaradi poplav so zaprte še naslednje ceste: - glavna cesta Hrastnik–Zidani Most pri Podkraju; - Ribčev Laz–Ukanc zaradi naraslega Bohinjskega jezera in nanosa materiala; - Bosljiva Loka–Osilnica v Bosljivi Loki; - Petrina –Grivac–Mirtovič med Kuželjem in Grivacom; - Kot–Grgelj–Fara; - Kot–Sodevci; - Laško–Breze–Šentjur v Laškem; - Sava–Mošenik v občini Zagorje ob Savi.

Ne spreglejte