Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
7.07

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

1

Natisni članek

vreme sneg

Torek, 7. 11. 2017, 7.07

6 let, 5 mesecev

Burja na Primorskem bo slabela, reka Krka pa se bo začela razlivati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

1

sneg | Foto Arso

Foto: Arso

Zvečer in ponoči bo oblačno, predvsem v vzhodni polovici države še bodo padavine. Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 metri nadmorske višine, zmerna do močna burja, ki piha na Primorskem, pa bo slabela. Pozno popoldane se bo reka Krka začela razlivati v manjšem obsegu na območju vsakoletnih poplav.

Zaradi zimskih razmer sta cesta Mojstrana-Vrata ter cesta čez prelaz Vršič zaprti. Na cesti čez prelaz Ljubelj so obvezne verige na avstrijski strani. Na prelazih Korensko sedlo in Jezersko je obvezna uporaba verig. Na cesti Mrzli Studenec-Pokljuka je obvezna zimska oprema. Na cesti čez prelaz Jezersko je zaradi podrtega drevja promet urejen izmenično enosmerno.

Zaradi burje velja prepoved za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na regionalnih cestah Podnanos-Manče-Vipava ter Ajdovščina-Selo. Prepoved prometa za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami velja na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med Selom in razcepom Nanos ter na regionalni cesti Selo-Ajševica-Vogrsko.

Krka se bo popoldne začela razlivati

V poznih popoldanskih urah se bo začela reka Krka začela razlivati v manjšem obsegu na območju vsakoletnih poplav. Danes popoldne so možna manjša razlivanja tudi ob njenih pritokih. Pretok Krke se bo v spodnjem toku predvidoma ustalil v sredo dopoldne, so še pojasnili.

Na Primorskem do 15 stopinj Celzija

Jutri bo na Primorskem in ponekod v severozahodni Sloveniji sončno, drugod bo oblačno. Predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji bodo še občasne padavine. Šibka burja na Primorskem bo postopno ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli -1, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, sporoča Arso.

V četrtek bo na Primorskem deloma sončno, drugod pa oblačno. V petek bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Portal Severe Weather Europe za Slovenijo v prihodnjih dneh napoveduje temperature, nižje od povprečnih za ta čas, ki naj bi se nadaljevale najmanj do sredine novembra. Konec tedna bo v naš del Evrope s severa prišla hladna fronta. Temperature bi se lahko spustile tudi na -10 stopinj Celzija, napoveduje Severe Weather Europe in dodaja, da je sneg mogoč tudi v nižinah.

Ne spreglejte