Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2019,
14.46

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

6

Natisni članek

Igor Velov AVP razrešitev Alenka Bratušek ministrstvo za infrastrukturo

Petek, 24. 5. 2019, 14.46

4 leta, 11 mesecev

Vlada na dopisni seji razrešila Velova #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

6

Svet agencije za varnost prometa (AVP) je po torkovem dogodku, ko so pred pošto v Stražišču pri Kranju našli poškodovan služben avto Velova in so se pojavila namigovanja, da je avtomobil vozil pijan, predlagal, da vlada predčasno razreši Igorja Velova s položaja direktorja AVP. Ta ga je na današnji dopisni seji razrešila, mesto vršilke dolžnosti direktorja agencije pa je začasno prevzela Vesna Marinko.

Igor Velov
Novice Svet AVP predlaga predčasno razrešitev Velova #video

Po soglasni odločitvi sveta AVP, da mora Igor Velov zaradi nedavnega dogodka oditi, je bila na potezi vlada. Ta je na dopisni seji odločila, da Velova predčasno razreši z mesta direktorja. Na mesto direktorice je začasno imenovala Vesno Marinko, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

"Vlada bo naredila svoje," je že včeraj napovedala infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.

Premier Marjan Šarec pa je pred tem dejal, da je težko promovirati treznost, ob tem pa delati drugače. "Zato se mi zdi pravilno, da se zgodi zamenjava. In mogoče manj nekih dragih kampanj in več zgleda," pravi Šarec.

Svet agencije AVP predlagal razrešitev Velova

Glavni akter afere in direktor AVP Velov se za zdaj v zvezi s torkovim dogodkom ni oglasil in je po informacijah AVP na dopustu.

Svet agencije je na četrtkovi izredni seji presodil, da takšno ravnanje direktorja agencije močno škodi njenemu ugledu. O zadevi so se posvetovali tudi s pravno službo in ugotovili, da se "v primeru, ko je ugled agencije okrnjen, smatra, da je direktor kršil svojo dolžnost vestnega opravljanja svojega dela".

Ob tem po besedah predsednika sveta AVP Jureta Prestorja niso dobili pojasnila Velova, le kratko sporočilo, v katerem je zapisal, da z njegovim ravnanjem ni nič narobe.

Igor Velov
Novice Poškodovano vozilo šefa AVP: kdo je poklical policijo in zakaj ni "pihal"? #foto

Je bil za volanom opit?

Igor Velov | Foto: Vitomir Petrovič Foto: Vitomir Petrovič Policija, ki je vozilo začela pregledovati po anonimni prijavi, ni odkrila, da bi bilo vozilo udeleženo v preiskavi, so pa opravili tudi pogovor z Velovom. Različni mediji so sicer objavili izjave dveh anonimnih prič, ki sta navajali, da ni dvoma, da je bil Velov za volanom opit.

Prestor je na četrtkovi izredni seji za začasno naslednico predlagal Vesno Marinko.

Ne spreglejte