Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
22. 5. 2019,
11.50

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Natisni članek

Policija Igor Velov AVP

Sreda, 22. 5. 2019, 11.50

4 leta, 11 mesecev

Poškodovano vozilo šefa AVP: kdo je poklical policijo in zakaj ni "pihal"? #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Igor Velov | Prvi mož AVP Igor Velov je od včeraj na dopustu. | Foto STA

Prvi mož AVP Igor Velov je od včeraj na dopustu.

Foto: STA

Poškodovano vozilo Agencije za varnost prometa (AVP), ki je bilo parkirano pred pošto v Stražišču pri Kranju, je policiji prijavil anonimnež. Izkazalo se je, da je lastnik vozila direktor agencije Igor Velov, a policija ni ugotovila, da bi bil ta udeležen v prometni nesreči, prav tako ni preverjala alkoholiziranosti šefa AVP.

Igor Velov
Novice Našli poškodovano vozilo direktorja AVP Velova

Po poročanju Dnevnika vozila zjutraj še ni bilo pred pošto, policija pa si ga je prišla ogledat okrog 14. ure. Vozilo je bilo ob prihodu policistov prazno in zaklenjeno. Ima poškodovan zadnji odbijač ter sprednje desno kolo (poškodovana in predrta pnevmatika) in ni vozno, so ugotovili policisti. 

Zakaj je policija sploh preiskovala vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču? "Postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila je policija začela na podlagi anonimnih informacij," odgovarjajo kranjski policisti.

Vozilo Igorja Velova. | Foto: Vitomir Petrovič Vozilo Igorja Velova. Foto: Vitomir Petrovič

Kasneje so z Velovom, ob vodenju AVP je še državni svetnik in svetnik v Kranju, opravili pogovor. Dejal jim je, da je poškodba na zadnjem delu vozila stara, poškodba sprednje pnevmatike pa se je zgodila včeraj. AVP je sporočil, da je poškodba na zadnjem delu avtomobila bila prijavljena zavarovalnici desetega maja in je že bila opravljena cenitev.

Po poročanju 24ur.com je bilo vozilo danes dopoldne še vedno na parkirišču pred pošto, zdaj pa ga ni več tam. Po informacijah Planeta je avtomobil že na servisu, z njega pa so odstranili tablice.

Prijave niso dobili

Velov včeraj ni bil dosegljiv za komentarje, je pa za Dnevnik na neko drugo temo ob 13.21 (torej malo preden so si policisti ogledali vozilo) dejal, da je pri zdravniku in da komaj stoji. Po navedbah AVP je Velov od včeraj na dopustu, poškodovano vozilo pa je v lasti agencije in v stalni tako službeni kot zasebni uporabi direktorja.

Poškodba na zadnjem delu vozila je po informacijah AVP bila zavarovalnici prijavljena 10. maja. | Foto: Vitomir Petrovič Poškodba na zadnjem delu vozila je po informacijah AVP bila zavarovalnici prijavljena 10. maja. Foto: Vitomir Petrovič

Policija ni ugotovila in tudi ni dobila nobene prijave, da je bil včeraj avtomobil Velova udeležen v prometni nesreči ali da je poškodba povezana s prometno nesrečo. Dodajajo, da je Velov sodeloval in se ni izmikal.

"Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno," še sporočajo s policije.

Testa alkoholiziranosti niso opravili

Ker vozilo ni bilo udeleženo v nesreči oziroma ni bilo prijave, policisti pri Velovem niso opravili preizkusa alkoholiziranosti. Ta se opravi, če je bil voznik dobljen na vožnji ali pa kot neposredni udeleženci v prometni nesreči.

Če policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek bo zaključen.

Bratuškova pričakuje, da ji bo Velov čim prej pojasnil omenjen dogodek

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes naročila članici sveta AVP Emiliji Placer Tušar, ki v tem organu zastopa infrastrukturno ministrstvo, naj agencija in njeni nadzorni organi čim prej zagotovijo vse potrebne informacije za razjasnitev okoliščin domnevne prometne nesreče, so sporočili z ministrstva.

Alenka Bratušek | Foto: STA , Foto: STA ,

Ministrstvo namreč razen medijskih nima nobenih uradnih informacij glede dogodka, v katerega naj bi bil vpleten direktor AVP. Ministrica pa pričakuje, da ji bo direktor čim prej pojasnil dejstva glede omenjenega dogodka.

"Šele po pridobitvi vseh informacij glede te zadeve, jo bo mogoče uradno komentirati in sprejeti morebitne ukrepe, pri čemer bi radi poudarili, da je ministrica že večkrat javno povedala, da je prometna varnost ena od njenih prioritet in da od vseh udeležencev v prometu, še posebej pa od tistih, ki so nosilci odgovornih funkcij v državnih organih, ki se s tem ukvarjajo, pričakuje odgovorno ravnanje in delo," so sporočili z ministrstva. STA

test alkoholiziranosti
Avtomoto Predlagajo znižanje dovoljene meje alkohola na 0,2 promila

V preteklosti že udeležen v nesreči

Prvi mož AVP je bil v preteklosti (leta 2009) že udeležen v nesreči, ko se je zaletel v parkiran avtomobil v neposredni bližini svojega doma. Takrat je zaokrožila informacija, da je bil v času nesreče alkoholiziran in da je pobegnil s kraja nesreče, kar pa je Velov zanikal in se branil, da se je odpeljal do doma, ki je bil v neposredni bližini. Policija je takrat ugotovila, da je bil vzrok za nesrečo vožnja preblizu roba ceste. Policijo je poklical lastnik parkiranega vozila, policija pa je Velova našla s pomočjo uradnih evidenc. Dobil je kazen 40 evrov.

Ne spreglejte