SiolNET. Novice Slovenija
1,20

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Borut Pahor na lovu za Guinnessovim rekordom

1,20

termometer

Kar 570 koscev in kosic se je danes zbralo v Smučarskem centru Cerkno, kjer so v želji, da bi se s skupinskim podvigom zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov, z ročnimi kosami kosili travo. To se jim po napovedih tudi obeta. Prireditve Društva podeželske mladine Škofja Loka se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Društvo podeželske mladine Škofja Loka je s projektom, ki so ga poimenovali Košna u snežet, želelo na enem mestu zbrati največje število ljudi do zdaj, ki bi z ročno koso pokosili nezahteven teren. Glede na napovedi se društvu čez nekaj mesecev, po odobritvi organizacije, z udeležbo 570 koscev tudi obeta mesto v Guinnessovi knjigi rekordov.

Predsednik Društva podeželske mladine Škofja Loka Klemen Mezeg je bil nad dogajanjem navdušen in je dejal, da je dogodek potekal še bolje, kot so si zamislili.

Pahorjev twitter profil Novice Pahor na Twitterju blokiral sledilca. Mu je kratil pravico?

V Smučarskem centru Cerkno je bilo živahno ves popoldan, osrednji del, podiranje rekorda, pa se je začel ob 15. uri. Kosci so morali v najmanj dveh in največ petnajstih minutah pokositi točno izmerjeno parcelo v velikosti štirih kvadratnih metrov. Sodelujoči pri podiranju svetovnega rekorda so si morali zagotoviti svojo ročno koso in primerno obutev.

Povabilu društva se je odzval predsednik republike Borut Pahor, ki je tudi sam poprijel za ročno koso. Ob tem je čestital društvu za organizacijo dogodka in pohvalil pridnost in inovativnost današnjih mladih gospodarjev kmetij. Med kosci sta bila tudi župan Občine Cerkno Jurij Kavčič in prvi mož Družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

tabor Novice Pahor: Moramo paziti drug na drugega

Prireditev so spremljali številni obiskovalci, ki so bodrili kosce in kosice vsaj treh generacij. Najmlajši med njimi je štel 16 let, najstarejši udeleženec pa 88 let. Udeležba je bila tudi mednarodna, saj so kosili tudi gostje iz Južne Afrike, Velike Britanije in Poljske.

Organizator dogodka, Društvo podeželske mladine Škofja Loka, ki je znano tudi po krilatici, da je mlade škoda za v mesto, sicer letos praznuje 25-letnico delovanja. Ob tem so danes na Smučarskem centru Cerkno na stojnicah predstavili svojo dejavnost, prav tako so se na prizorišču predstavili tudi proizvajalci kmetijske mehanizacije.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha / 13.08.2018. ob 09:45 +1 0

  Borči je najboljši kazalec duhovnega stanja Slovenije. Človek, ki je popolnoma neuporaben za karkoli koristnega se rine vsepovsod in si s poceni reklamo ter nizkotnim populizmom zagotavlja celoletni politični marketing.

  +1 0
 • egi / 13.08.2018. ob 13:42 0 0

  Upam, da ne bo komu odkosil glave, predsednik namreč.

  0 0
delitve: 62
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin