Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 10. 2022,
9.58

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,47

96

Natisni članek

boks film Junaki 3. nadstropja Junaki 3. nadstropja otroci Pediatrična klinika Državni zbor Dejan Zavec Urška Klakočar Zupančič

Petek, 7. 10. 2022, 9.58

1 leto, 6 mesecev

Državni zbor razkril težko pričakovani video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,47

96

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in poslanec Dejan Zavec sta danes obiskala Pediatrično kliniko Ljubljana, kjer sta si skupaj z junaki 3. nadstropja ogledala kratek igrani film, ki so ga zanje pripravili v Državnem zboru. Pred vstopom v zdravstveno ustanovo so si vsi obiskovalci, tudi predsednica državnega zbora, morali nadeti maske. Tako namreč zapovedujejo vladna priporočila, v tem primeru pa gre še za posebej ranljive paciente. Državni zbor je medtem objavil video dvoboja med Zavcem in Klakočar Zupančičevo, ki si ga lahko pogledate zgoraj.

Fotografije s snemanja omenjenega filma, ki so se pojavile na spletnih omrežjih, so sicer že pred dnevi dvignile veliko prahu, saj naj bi šlo za posnetek POP TV, ki so ga posneli z dogovorom, da do petka vsebin ne bodo objavljali, in jih, kot trdijo, tudi niso. Kdo je fotografije torej objavil, ni znano.

Kot smo že poročali, je služba za odnose z javnostmi k snemanju filma povabila vse poslanske skupine, a so se ga udeležili le poslanci Gibanja Svoboda. Medijev in javnosti o snemanju niso obvestili, saj je bil njihov namen presenetiti otroke. Na snemanju pa je bila prisotna ekipa POP TV, ki je po objavi fotografij na našem portalu trdila, da uporabljamo njihov material, in nas tudi prosila, da fotografije umaknemo. Na DZ smo nato naslovili vprašanje, zakaj so jim snemanje sploh dovolili, ti pa so pojasnili, da so edini zaprosili za snemanje in se tudi dogovorili, da posnetkov do petka ne bodo uporabili. 

Pred vstopom v Pediatrično kliniko sta si Klakočar Zupančičeva in Zavec segla v roke. | Foto: Bojan Puhek Pred vstopom v Pediatrično kliniko sta si Klakočar Zupančičeva in Zavec segla v roke. Foto: Bojan Puhek

Film naj bi bil presenečenje za otroke

Kako so torej fotografije in posnetki boksanja prišli v javnost, ni znano. Karmen Uglešič iz parlamenta nam je namreč zagotovila, da ti posnetki v javnost niso pricurljali s snemanja boksanja, ki ga je opravil državni zbor.

Urška Klakočar Zupančič, Dejan Zavec
Novice So boksanje Zavca in Klakočarjeve ukradli POP TV ali je ušlo DZ?
Predsednica Državnega zbora sprejme Niko Kovač. Urška Klakočar Zupančič
Novice Klakočar Zupančičeva: Lahko vas je sram

Po objavi fotografij se je Klakočar Zupančičeva odzvala za N1 in dejala: "Tiste ljudi, ki so otrokom pokvarili presenečenje in tako grdo izrabili to simbolno gesto, bi moralo biti sram." Dejala je tudi, da upa, da se bodo po ogledu kratkega filma ti ljudje pogledali v ogledalo in se vprašali, kakšni ljudje pravzaprav so.

Program današnjega obiska:

Nekaj pred 10. uro so predsednico DZ in poslanca Dejana Zavca sprejeli v. d. generalnega direktorja UKCL – TBC Marko Jug, strokovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn in poslovni direktor Pediatrične klinike Teodor Žepič. Po sprejemu sta se pogovorila s predstavniki klinike, sledil pa je še ogled klinike in omenjenega filma z junaki 3. nadstropja. Ogled se bo končal ob približno 11. uri, ko bo predsednica DZ podala tudi izjavo za javnost.

Fotogalerija
1 / 10
Urška Klakočar Zupančič, Dejan Zavec
Novice Urška Klakočar Zupančič bo boksala z Dejanom Zavcem
Urška Klakočar Zupančič, Dejan Zavec
Novice Urška Klakočar Zupančič v DZ z boksarskimi rokavicami #foto
Ne spreglejte