SiolNET. Novice Slovenija
7,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Urška Klakočar Zupančič v DZ z boksarskimi rokavicami #foto

7,85

termometer

Urška Klakočar Zupančič, Dejan Zavec | Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec | Foto: Siol.net
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec Foto: Siol.net

V dvorani DZ so posneli kratki film, v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku. To sta prizora s snemanja filma, ki smo ju neuradno pridobili iz parlamenta.

Ali se vam zdi primerno, da Urška Klakočar Zupančič in Dejan Zavec v DZ boksata za dobro otrok z rakom?

  • Da. 2582 glasov
    14,48%
  • Ne. 15245 glasov
    85,52%
Oddanih 17827 glasov

Služba za odnose z javnostmi DZ je na poslanke in poslance pred časom naslovila vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike. Zavec in Klakočar Zupančičeva naj bi simbolni boksarski boj prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic (znak boja proti otroškemu raku). Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore, v rokah bi držali zlate pentljice.

Urška Klakočar Zupančič z boksarskimi rokavicami | Foto: Siol.net Urška Klakočar Zupančič z boksarskimi rokavicami Foto: Siol.net

V poslanski skupini SDS so se na vabilo odzvali kritično in sodelovanje pri snemanju zavrnili. "V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica DZ izjemno občutljivo temo, tako za otroke − bolnike z rakom, kot njihove starše − skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore," so zapisali v včerajšnji izjavi za javnost.

Menijo, da bi poslanke in poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi s trajnimi spremembami zakonodaje, ki bi olajšale življenja staršev z bolnimi otroki in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela, ter uveljavljanjem pravic zaradi spremstva v bolnišnicah "kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega dvoboja v ringu".

V poslanski skupini SDS so zato poslance koalicije in vlado pozvali, da naj čas za snemanje igranega filma raje namenijo omogočanju ustreznih pogojev v zdravstvu za to, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo. "Poslanci SDS pa se zavezujemo, da bomo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli," so zatrdili.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin