SiolNET. Novice Slovenija
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boj proti koronavirusu ima svojo zastavo

0,46

termometer

s
Na obstoječe belo polje so postavili Asklepijevo palico, simbol zdravstvenih delavcev, ki se vzpenja nad prevrnjeno in premagano krono (latinsko corona).

Društvo Heraldica Slovenica je oblikovalo predlog zastave v podporo zdravstvenemu osebju, ki se bori proti koronavirusu.

Pobudo za zastavo so podali njihovi belgijski kolegi, v društvu Heraldica Slovenica pa so jo z veseljem sprejeli.

S kraljeve palače v Bruslju in na drugih stavbah so tako že izobesili zastave, ki so bile povsem bele, vendar pa ob tem v društvu Heraldica Slovenica poudarjajo, da sodobno zastavoslovje za belo zastavo že pozna močno simboliko, ki je pognala močne in globoke korenine v našo družbeno zavest.

Zdravstveni delavci se ne predajajo

Bela zastava namreč napoveduje predajo, odločitev odnehati ali prošnjo po pregovarjanju. Trdno so prepričani, da zdravstveni delavci skrajne napore vlagajo v nasprotno smer – ne predajajo se, ne odnehajo in z boleznijo gotovo nočejo pregovarjanja.

Obstoječo pobudo so nadgradili s simboličnim prikazom upanja na zmago zdravstva nad epidemijo covid-19. Na obstoječe belo polje so postavili Asklepijevo palico, simbol zdravstvenih delavcev, ki se vzpenja nad prevrnjeno in premagano krono (latinsko corona).

Slovenska zastava Novice "Izobesimo zastavo in s tem pokažimo, da smo ostali doma" fadil Novice Bosanski politik poskrbel za smeh: ne morejo verjeti, kako je neroden #video w Novice Najbolj odbita izjava o koronavirusu, kar ste jih slišali. Smeh zagotovljen. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 47
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin