SiolNET. Novice Slovenija
2,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Izobesimo zastavo in s tem pokažimo, da smo ostali doma"

2,08

termometer

Slovenska zastava
Foto: Getty Images

Heraldično društvo Slovenije z domoljubno akcijo  "Izobesimo zastavo in s tem pokažimo, da smo ostali doma," poziva državljane, da naslednjih nekaj dni, ko v državi zaradi koronavirusa veljajo izredne razmere, upoštevajo nasvete pristojnih, ki za zajezitev in preprečitev širjenja virusa, pozivajo k umiku iz javnih prostorov v zasebne, torej, da naj se ljudje v čim večji meri zadržujejo doma.

"Izobesimo zastavo in s tem pokažimo, da smo ostali doma. Varujmo vse okoli nas," so na svojem Twitter profilu zapisali v Heraldičnem društvu, ustanovljenem leta 1991, z namenom združevanja tistih državljanov, ki jih druži zanimanje za slovensko grboslovje, zastavoslovje, rodoslovje, sfragistiko, faleristiko, onomastiko, arhontologijo, nobilistiko, insigniologijo in ikonologijo.

Izogibajte se zaprtih prostorov

Akcija je nastala v luči poziva strokovne javnosti, ki prebivalcem naslednjih nekaj tednov odsvetuje druženje na javnih in zaprtih prostorih. Te dni se je zato najbolj varno zadrževati prav v zavetju lastnega doma. A vendar ne pozabite, da je treba nenehno vzdrževati higienske standarde. Redno si umivajte roke, jih razkužujte in predvsem spoštujte varnostno razdaljo do ostalih članov družine. 

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako, kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

- Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
- Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
- V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
- Upoštevamo pravila higiene kašlja.
- Redno si umivamo roke z milom in vodo.
- V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
- Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
- Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov. (NIJZ) 

Preberite še:

koronavirus Novice Proti novemu koronavirusu naj bi bilo uspešno zdravilo za artritis pravoslavna cerkev Novice Pravoslavna cerkev v Ljubljani ignorira opozorila glede koronavirusa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 237
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin