SiolNET. Novice Slovenija
8,56

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bodo volitve v Ljubljani razveljavljene? #video

8,56

termometer

Zoran Janković
Zoran Janković je na lokalnih volitvah novembra lani prepričljivo zmagal. Prejel je dobrih 60 odstotkov glasov, njegov najbližji zasledovalec, Anže Logar iz SDS, pa manj kot 30 odstotkov. V mestnem svetu ima Jankovićeva lista 23 mandatov, kar je dovolj za absolutno večino. Foto: STA

Ustavni sodniki bodo danes obravnavali pobudo za oceno ustavnosti Zakona o lokalnih volitvah, ki jo je vložil Vili Kovačič. Kovačič želi, da bi lokalne volitve v Ljubljani razveljavili in jih ponovili.

Ustavno sodišče bo odločalo o pritožbi Kovačiča na odločitev upravnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo izpodbijanje izida lokalnih volitev v Ljubljani, na katerih je novembra lani zmagal Zoran Janković in njegova lista.

Vili Kovačič Foto: STA "V glasilu promovirali le Jankovića"

Kovačič v pritožbi problematizira porabo javnega denarja. Z javnim denarjem naj bi namreč Janković financiral svojo kampanjo. Najbolj so Kovačiča zmotile objave v glasilu Ljubljana, ki je - tako Kovačič - propagandno glasilo župana.

Glasilo Ljubljana je promoviralo le Jankovića, ne pa tudi drugih kandidatov, je aprila povedal za Planet.

Janković je medtem danes za Planet dejal, da je deloval v skladu z zakonom in da bo spoštoval kakršnokoli odločitev.

Prispevek iz oddaje Danes 18. 4.

Če bo ustavno sodišče Kovačiču ugodilo, bo zadeva najverjetneje vrnjena v odločanje upravnemu sodišču, je pred časom poročala STA.

S podobnim argumentom je dosegel ponovitev referenduma o drugem tiru

Kovačiču je s pritožbo marca lani že uspelo razveljaviti referendum o drugem tiru, o katerem smo potem znova odločali na ponovljenem referendumu. Uspelo mu je prav z argumenti o porabi javnega denarja.

Vili Kovačič Novice Bo Vili Kovačič Jankoviću spodnesel županski stolček? #video

Komentarji

48

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fakinx / 23.05.2019. ob 12:04 +32 - 12

  @LJRF Kaj pa ti misliš, iz čigavega žepa je šlo za ustavno pritožbo? Mojega in tvojega zagotovo ne. Vili je res že star in se težko izraža, ima pa prav. Iz javnega denarja se lahko financirajo zgolj javni projekti in ne osebna volilna kampanja ali pa osebna poraba.

  +32 - 12
 • DiscoViking / 23.05.2019. ob 12:19 +37 - 18

  Ne razumem vsega sovraštva proti g. Kovačiču. Je edini, ki se v tej zboljeni državi še bori proti sistemu, ki nam uničuje domovino. Je edini, ki ima jajca za to. Mi pa raje tule bevskamo po komentarjih in raznih portalih in FB. Je eden redkih, ki se je zoperstavil koruptvini hobotnici, ki nastaja z drgim tirom, čeprav bi lahko mirno užival penzijo in jedel kokice ob tem kako današnji politiki uničujejo to državo.

  +37 - 18
 • AlexDeWine / 23.05.2019. ob 13:49 +24 - 9

  Če Viliju tole uspe, mogoče celo prepoved kandidature za Opankovića, potem ima mogoče celo Ljubljana možnost, da se razvije v pravo prestolnico Slovenije. Če pride prava oblast, naj najprej naredi neprebojno ograjo okoli FDVja in tistega raketnega stolpa in müslić centra.

  +24 - 9
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin