Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
20.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

4

Natisni članek

zapor Jože Podržaj Andreja Katič

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 20.58

5 let, 2 meseca

Bo šef zaporov ostal na položaju ali ne? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

4

Vse od spektakularnega prednovoletnega dvojnega pobega iz Kopra smo bili mesec in pol priča ostremu osebnemu obračunavanju med direktorjem zaporov Jožetom Podržajem in predsednikom sindikata paznikov Fračiškom Verkom. Kdo bo moral oditi?

Jože Podržaj, ki je bil na funkcijo direktorja imenovan decembra 2014, bo, kot kaže, moral oditi. Dialog s sindikati ne steče. Ker pa ministrica Andreja Katič sindikata ne more zamenjati, mora žrtvovati Podržaja, ki mu je do nedavnega zaupala, so poročali na Planetu.

O morebitnem Podržajevem odhodu je Dragan Petrovec, kriminolog in penolog, zapisal naslednje: "Podržaj je nedvomno izvrsten poznavalec zaporov pri nas, saj ima dolgoletne izkušnje. Glede na delo, ki ga je opravljal in kakor ga je opravljal v zaporu na Dobu, in glede na način, kako je zasedel sedanji položaj, pa se mi že pred leti ni zdel dovolj dobra izbira za tako mesto.''

Nestrokovnosti mu ne očitajo

Tomaž Virnik | Foto: STA , Foto: STA , A nasprotno mu sindikalist Tomaž Virnik nestrokovnosti ne očita.

"V zadnjem času se je opralo nekaj perila. Zelo slabo je odigral svojo vlogo. Predvsem, kar zadeva spravljivost in aroganco. To ne leti na strokovnost, temveč na osebnost," je za Planet dejal Virnik iz sindikata delavcev pravosodja.

Kar pa velja tudi za Frančiška Verka, ki je zahteval odstop Podržaja, svojega nekdanjega prijatelja.

"Ti odnosi so se verjetno tudi skrhali, saj sta vsak na svojem bregu. Eden je sindikalist, drugi je direktor. Da nista znala tega združiti in pomagati sistemu, je velika žalost," je še dodal Virnik.

"Zamenjava nikakor ne sme pomeniti zmagoslavja sindikata"

A kot kaže, bo sindikalist Verk vendarle zmagal v tem pranju perila, kar je Dragan Petrovec pokomentiral z besedami, da pa "zdajšnja morebitna zamenjava nikakor ne bi smela pomeniti zmagoslavja sindikata pod vodstvom predsednika Verka, čigar ravnanja so še veliko bolj sporna od Podržajevih".

Podržaj bi moral biti tudi gost v oddaji Danes na Planetu. V intervju je že privolil, vendar se je nato pred oddajo opravičil, češ da se vse skupaj končno rešuje na pravi način. Ali to pomeni, da Jože Podržaj ne bo odstopil, pa v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte