SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bo šef zaporov ostal na položaju ali ne? #video

0,29

termometer

Vse od spektakularnega prednovoletnega dvojnega pobega iz Kopra smo bili mesec in pol priča ostremu osebnemu obračunavanju med direktorjem zaporov Jožetom Podržajem in predsednikom sindikata paznikov Fračiškom Verkom. Kdo bo moral oditi?

Jože Podržaj, ki je bil na funkcijo direktorja imenovan decembra 2014, bo, kot kaže, moral oditi. Dialog s sindikati ne steče. Ker pa ministrica Andreja Katič sindikata ne more zamenjati, mora žrtvovati Podržaja, ki mu je do nedavnega zaupala, so poročali na Planetu.

O morebitnem Podržajevem odhodu je Dragan Petrovec, kriminolog in penolog, zapisal naslednje: "Podržaj je nedvomno izvrsten poznavalec zaporov pri nas, saj ima dolgoletne izkušnje. Glede na delo, ki ga je opravljal in kakor ga je opravljal v zaporu na Dobu, in glede na način, kako je zasedel sedanji položaj, pa se mi že pred leti ni zdel dovolj dobra izbira za tako mesto.''

Nestrokovnosti mu ne očitajo

Tomaž Virnik Foto: STA A nasprotno mu sindikalist Tomaž Virnik nestrokovnosti ne očita.

"V zadnjem času se je opralo nekaj perila. Zelo slabo je odigral svojo vlogo. Predvsem, kar zadeva spravljivost in aroganco. To ne leti na strokovnost, temveč na osebnost," je za Planet dejal Virnik iz sindikata delavcev pravosodja.

Kar pa velja tudi za Frančiška Verka, ki je zahteval odstop Podržaja, svojega nekdanjega prijatelja.

"Ti odnosi so se verjetno tudi skrhali, saj sta vsak na svojem bregu. Eden je sindikalist, drugi je direktor. Da nista znala tega združiti in pomagati sistemu, je velika žalost," je še dodal Virnik.

"Zamenjava nikakor ne sme pomeniti zmagoslavja sindikata"

A kot kaže, bo sindikalist Verk vendarle zmagal v tem pranju perila, kar je Dragan Petrovec pokomentiral z besedami, da pa "zdajšnja morebitna zamenjava nikakor ne bi smela pomeniti zmagoslavja sindikata pod vodstvom predsednika Verka, čigar ravnanja so še veliko bolj sporna od Podržajevih".

Podržaj bi moral biti tudi gost v oddaji Danes na Planetu. V intervju je že privolil, vendar se je nato pred oddajo opravičil, češ da se vse skupaj končno rešuje na pravi način. Ali to pomeni, da Jože Podržaj ne bo odstopil, pa v prihodnjih dneh.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • kladu / 13.02.2019. ob 09:39 +1 0

  nE VEM KAJ MINISTRICA ŠE DOLGOVEZI...pETROVC JE BRILJANTNA ZADEVA ZA MESTO KJER BLUZI PODRŽAJ!SAMO ČE BI SE GA DALO PREGOVORITI,KER PETROVC JE INTELIKENTEN STROKOVNJAK IN ZELO NORMALEN VIDETI!DAJTE MU DOBRO PLAČO PA STE ZMAGALA MINISTRICA....

  +1 0
 • niagara1 / 11.02.2019. ob 21:40 +1 0

  Najbolsi ,da ostane zaprt v celici,pa naj pobegne ce je tako lahko.za tako placo, bi moral tudi nekaj, odgovornost imet.

  +1 0
 • mfd84jf / 19.02.2019. ob 14:48 0 0

  Podržaj pri vsej zadevi ni popolnoma ničesar kriv saj zaradi njegove zadostno odmaknjene relacije glede na neposredno oziroma neposrednejše odločanje tudi nima nobene prave objektivne odgovornosti,ki je zato praktično NIČNA torej je na,,tnalu'' kvečjemu kot za koga žrtveno jagnje?!

  0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin