SiolNET. Novice Slovenija
2,78

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Avto zdrsnil, ker je pozabil zategniti ročno zavoro: 67-letnik umrl

2,78

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

V Novi Gorici je 24-letnik pred hišo na hribu parkiral avtomobil, vendar ni zategnil ročne zavore. Avtomobil se je nenadzorovano spustil po hribu in pri tem zbil 67-letnika, ki je kasneje v bolnišnici umrl.

Ob 20.40 so novogoriške policiste obvestili o nesreči, ki jo je zakrivil 24-letni voznik. Ta po tem, ko je parkiral vozilo pred hišo, ni zategnil ročne zavore. Avtomobil se je začel nenadzorovano vzvratno spuščati proti skupini ljudi, ki so stali na parkirišču ob drugi stanovanjski hiši. Vozilo je najprej oplazilo enega moškega, ki se je lažje poškodoval, nato pa stisnilo 67-letnika ob parkiran traktor, ob tem pa poškodovalo še več preostalih vozil.

Hudo poškodovanega moškega so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je ponoči umrl zaradi poškodb.

Policisti nadaljujejo dodatno zbiranje obvestil glede vseh okoliščin tragične nesreče in bodo po koncu preiskave 24-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • marko44 / 26.06.2019. ob 21:38 +3 - 1

  Nesreče se dogajajo. Tako ste vsi komentatorji pametni, kot da v življenju še niste naredili nič narobe.

  +3 - 1
 • Anton12 / 26.06.2019. ob 17:26 +3 - 1

  Do sedaj so s pozabljivostjo kopali v morju avtomobile z LJ registracijo. Tokrat gre ta pozabljivost v popolnoma druge vode!!!!! Možak je izgubil življenje zaradi ..... pozabljivosti...malomarnosti, ali pa celo iz nevednosti in nepoznavanja tehnike v vozilih...... Starejša vozila imajo ročico, imenovano ročna zavora!!!!! Potegneš in drži! Pri novejših, pa to počne elektrika in če menjaš avtomobile, je težava tu.....

  +3 - 1
 • prerok / 27.06.2019. ob 11:20 +1 0

  Avto šola, ki kandidatom ne da ustreznega znanja?

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin