SiolNET. Novice Slovenija
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Arsenovič končno s podatki o svojem premoženju

0,47

termometer

Saša Arsenovič
Foto: STA

Mariborski župan Saša Arsenovič je ob začetku današnje seje mestnega sveta povedal, da je Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) poslal manjkajoče podatke o svojem premoženjskem stanju. "Nič vas ni treba biti strah. Vse je v redu," je zatrdil.

Andrej Fištravec Novice Mariborski župan Fištravec pred sodnika #video

Mestnim svetnikom se je za nastalo zagato opravičil. "Opravičujem se, da sem pozabil oddati poročilo KPK. Dve poročili sem oddal, tretje smo pozabili, a sem ga danes oddal. Tukaj je potrdilo," je pojasnil mariborski župan Saša Arsenović.

Obenem je znova zanikal očitke zaradi bančnega računa v Švici. Kot je dejal, je račun leta 2011 zaprl in plačal tudi davek na omenjeni posel. "Njegov namen ni bil kakor koli zmanjševati davek. Davek je bil tukaj plačan," je dejal.

Mariborski mestni svet Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Pozval k skupni obsodbi razbitega stekla na pisarni Levice

Arsenovič se je v uvodnem nagovoru mestnih svetnikov dotaknil tudi pred dnevi razbitega stekla na pisarni Levice v središču Maribora in mestne svetnike pozval k skupni obsodbi takšnega početja.

Mestni svetniki so se strinjali z objavo skupne izjave, v katerem so zapisali, da "mestni svet zavrača sovražni govor in nedemokratične politične prakse v vseh njihovih pojavnih oblikah".

"Zavzemamo se za odprto in demokratično mesto, kjer občani in občanke enakopravno sodelujejo v javnem, preglednem in vključujočem političnem procesu," so poudarili.

Alfred Lasetzky Foto: STA Mestni svetniki razpravljali o posodobitvah sistema mobilnega plačevanja in razširitve kolesarskih stez

V pobudah in vprašanjih mestnih svetnikov so ti med drugim pozvali k posodobitvi sistema mobilnega plačevanja parkirnine v mestu, da bo ta prijaznejša do uporabnikov, ter preplastitvi in razširitvi kolesarskih stez.

V imenu krajanov so znova pozvali k dokončanju obnove cestnega odseka pri osnovni šoli v Malečniku ter odpravi gradbenih napak v Vrtcu Pekre.

Alfred Lasetzky z Liste Franca Kanglerja - NLS je predstavil pobudo občinskega sveta invalidov za gradnjo dvigala za gibalno ovirane osebe v Narodnem domu Maribor. "Tudi invalidi smo v delovnih razmerjih in prispevamo v skupno blagajno, zato je prav, da kot preostala populacija enakopravno koristimo dostop do javnih ustanov," je povedal.

maribor Foto: Getty Images Maribor bo namenil 200 tisoč evrov za obnovo pročelij

Župan je pobudo podprl, a hkrati pojasnil, da ta naložba letos še ni mogoča. Na vprašanje Mihe Recka iz Liste župana Andreja Fištravca pa je pojasnil, da bo občina namenila 200 tisoč evrov za obnove pročelij v vsem mestnem jedru. "O tem, katera hiša bo deležna tega bonusa, bo odločila strokovna komisija," je dejal.

Na današnji seji mestnega sveta bo sicer glavna tema obravnava proračunov občine za leti 2019 in 2020. Predlagana sta v višini 136 milijonov evrov.

Andrej Fištravec Novice Mariborski župan ne želi podreti črne gradnje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin