SiolNET. Novice Slovenija
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborski župan ne želi podreti črne gradnje #video

0,89

termometer

Plavajoči oder na Dravi, ki ga je občina postavila za potrebe Lenta, je črna gradnja. To je ugotovil gradbeni inšpektor in odredil, da mora občina 300 tisoč vreden projekt podreti. Andrej Fištravec, mariborski župan, pravi, da to ne bo potrebno.

Čeprav gradbeni inšpektor pravi, da bo treba oder odstraniti, se mariborski župan Andrej Fištravec s tem ne strinja. "Ne bo treba odstranjevati odra na reki Dravi, ker to bi bila neumnost," je za Planet TV dejal Fištravec.

Najbolj sporen naj bi bil parter pred plavajočim odrom na Dravi. Po mnenju gradbenega inšpektorja ga je mariborska občina postavila brez ustreznih dovoljenj. Parter nepravilne oblike namreč nima gradbenega dovoljenja. Gradbeni inšpektor je izdal odločbo, da je do 15. julija treba objekt odstraniti in povrniti zaliv v prejšnje stanje na stroške občine.

"Upravna enota je dejala, da gradbenega dovoljenja ne potrebujemo, zato smo se lotili izvajanja, gradbeni inšpektor pa meni, da je gradbeno dovoljenje potrebno, to je pač Slovenija," se brani mariborski župan.

Andrej Fištravec Foto: Bor Slana

Občina: Do nedelje odra ne bomo podirali

Občina se je na odločbo pritožila, okoljsko ministrstvo pa ima dva meseca časa za odločanje. Čeprav z ministrstva odgovarjajo, da pritožba ne zadrži izvršitve odločbe, na mariborski občini vztrajajo, da do nedelje parterja ne bodo odstranili.

Za zdaj še ni jasno, kaj se bo poleg festivala Lent še dogajalo na plavajočem odru, prav tako ne, ali ga bo mogoče najeti. Model upravljanja je namreč še v izdelavi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin