SiolNET. Novice Slovenija
2,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Arbitraža: Evropska komisija se bo na vprašanja sodišča odzvala pisno

2,42

termometer

Jean Claude Juncker
Evropska komisija se bo na vprašanja Sodišča EU glede tožbe Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega pravnega reda odzvala pisno. Na fotografiji predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Foto: Reuters

Evropska komisija se bo na vprašanja Sodišča EU v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava kot posledice nespoštovanja arbitražne razsodbe odzvala pisno, so danes sporočili iz Bruslja. Vsebine odgovora niso želeli komentirati, ker gre za postopek, ki še poteka.

Sodišče EU je po neuradnih informacijah Evropski komisiji poslalo nekaj vprašanj v povezavi z vsebino primera z rokom za odgovor do danes. Komisija naj ne bi bila dolžna odgovoriti na ta vprašanja, a bo posredovala svoje odgovore.

"Evropska komisija vselej sodeluje s Sodiščem EU. Zato bomo posredovali prispevek, h kateremu smo bili pozvani, v pisni obliki. Vsebine ne bomo komentirali, saj gre za postopek, ki še poteka," so sporočili iz Bruslja.

Zastava Slovenija Hrvaška Arbitraža Novice Hrvati še naprej pošiljajo kazni, država za odvetnike namenila že 93 tisočakov #arbitraža

Ustna obravnava glede slovenske tožbe proti Hrvaški 8. julija

Sodišče Evropske unije je za 8. julij razpisalo ustno obravnavo glede dopustnosti tožbe Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava kot posledice nespoštovanja arbitražne razsodbe. Obravnava bo potekala pred velikim senatom v hrvaškem jeziku. Postopek sicer v skladu s poslovnikom sodišča vedno poteka v jeziku tožene države.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin