Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2023,
18.16

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Stranka poslanec SDS odstop Anže Logar

Petek, 24. 11. 2023, 18.16

3 mesece

Anže Logar odstopil z mesta predsednika sveta SDS #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

"Drži. Odstopil sem," je Anže Logar objavil na svojem facebook profilu, potem ko so se v javnosti najprej pojavile neuradne informacije o njegovem odstopu z mesta predsednika sveta SDS. "Pravijo, da moraš kot posameznik znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti. V politiki pa je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej," je zapisal v prvem odzivu.

Zatrdil je, da je v politiki vedno ravnal tako, kot mu je veleval notranji občutek. Želja po aktivnem udejstvovanju v okviru društva Platforma sodelovanja, ki mu predseduje, pa mu nalaga, da v prihodnje več pozornosti nameni kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju, je navedel. Zaveda se, da to ni priljubljeno, še posebej te dni, ko je Slovenija po njegovem mnenju priča igri moči v slovenski politiki.

"Različni pogledi, ki sem jih prinašal kot funkcionar stranke v notranje razprave, so zdaj naloga drugih. Odprte glave so dobrodošle, saj za dolgoročni razvoj in napredek ni hujšega, kot je enoumje. V stranki, zlasti pa v slovenski družbi," je zapisal.

Logar sicer ostaja poslanec in član stranke, a brez funkcije v hierarhiji SDS, je navedel. Prepričan je, da bo s tem marsikoga razbremenil tudi spraševanja o njegovem delovanju. Zagotavlja še, da ostaja aktiven politik z željo po vsebinskem prispevku k razvoju Slovenije. Glasoval bo za dobre predloge in se trudil v politiko prinašati zdrav razum in duh sodelovanja, zatrjuje. "Naj bo to dobrodošlo, še posebej v času, ko pri nekaterih na glasovanje vpliva celo kozmični dež," je pristavil.

Člani sveta stranke so se sicer danes sestajali na redni seji sveta stranke, sicer najvišjega organa stranke med dvema kongresoma. Seja sveta je potekala brez prisotnosti Logarja, ki je svojo odsotnost predhodno opravičil. Svet stranke bo po novem vodil Zvonko Černač.

Po statutu SDS sicer predsednika sveta stranke na predlog predsednika SDS imenuje svet izmed svojih članov. Enako velja za razreševanje predsednika sveta.

Lani se je Logar kot neodvisni kandidat podal v kandidaturo za predsednika države, a v drugem krogu izgubil proti aktualni predsednici Nataši Pirc Musar. Takrat je v prvi izjavi, dejal, da smo na pragu nečesa velikega. Letos je tako ustanovil društvo Platforma sodelovanja, vse od takrat pa so se v javnosti vrstila ugibanja, ali bo morda tako unovčil svoj politični kapital in stopil na samostojno politično pot. Logar se o možnosti ustanovitve stranke nikoli ni izrekel, ob ustanovitvi društva pa je dejal le, da če v društvu s svojimi predlogi ne bodo uspešni, dopušča odprto tudi to pot.

V DZ je bil Logar prvič izvoljen leta 2014, trenutno je poslanec tretji mandat. V prvi in drugi Janševi vladi je bil direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom). Med prvim predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije je bil tudi uradni govorec predsedstva, v tretji Janševi vladi pa minister za zunanje zadeve. Vodil je tudi ljubljanski odbor stranke, po lanskih lokalnih volitvah pa tudi s te funkcije odstopil. Leta 2018 je neuspešno kandidiral za ljubljanskega župana.

Milan Kučan, Janez Janša
Novice Predlog za novega premierja: Janša, Kučan, Pahor ali Logar
Janez Janša in Anže Logar
Novice V vladi v senci SDS tudi Počivalšek in Podgoršek, ni pa Anžeta Logarja
Matej Tonin
Novice Tonin se je odzval na Logarjevo odločitev #video
Ustanovitev društva Platforma Sodelovanja. Anže Logar Eva Irgl Romana Jordan
Novice Ugibanja o politični aktivaciji Logarjeve platforme tudi v SDS
Ustanovitev društva Platforma Sodelovanja. Anže Logar Eva Irgl Romana Jordan
Novice Logar: Seveda, v tem primeru sem pripravljen naslediti Janšo na vrhu SDS #video

 

Ne spreglejte