Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
15.03

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,09

72

Natisni članek

Asta Vrečko Dušan Smodej levica Luka Mesec

Sreda, 24. 8. 2022, 15.03

1 leto, 8 mesecev

Ali Luka Mesec govori neresnico? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,09

72

Koordinator Levice Luka Mesec je o aferi Smodej pojasnil, da z Dušanom Smodejem ni imel nikoli nič. "Vse insinuacije o mojih povezavah z njim najostreje zavračam, nikoli se nisem udeleževal zabav pri njem, niti nisem vedel, da te obstajajo. Nikoli nisem bil priča spolnemu nasilju, če bi mu bil, bi to nemudoma prijavil policiji," je med drugim zapisal Mesec. A posnetek, ki je zaokrožil po družbenih medijih in na katerem so Mesca leta 2021 ujeli pred Fotopubom, na odprtju razstave zdaj že pokojnega Romana Uranjeka, pripoveduje drugačno zgodbo. Stranko Levica smo prosili za komentar in razlago posnetka. Njihov odgovor še čakamo, se je pa medtem na Twitterju odzval Luka Mesec.

Slovensko javnost razburja afera Smodej in na dan prihajajo nove podrobnosti. Potem ko so nekateri mediji poročali, da naj bi se zabav Dušana Smodeja, zastopnika Fotopuba, udeleževali nekateri člani stranke Levica, se je pred dnevi oglasil Luka Mesec in vse povezave ostro zavrnil.

Med drugim je Mesec na svojem profilu na Facebooku zapisal: "Da ne bo kakih dvomov: s Smodejem nisem imel nikoli nič. Vse insinuacije o mojih povezavah z njim najostreje zavračam, nikoli se nisem udeleževal zabav pri njem, niti nisem vedel, da te obstajajo. Nikoli nisem bil priča spolnemu nasilju, če bi mu bil, bi to nemudoma prijavil policiji. Posilstvo je zame ena od najbolj gnusnih in zavržnih stvari sploh."

Mesca ujeli na razstavi v Fotopubu, čeprav trdi, da s Smodejem ni imel nikoli nič

Mesec trdi, da s Smodejem ni imel nikoli nič in da se zabav, na katerih naj bi se domnevno dogajale spolne zlorabe - sume kaznivih dejanj preverjajo tudi na policiji -, ni nikoli udeleževal. Je pa, kot je razvidno s posnetka, objavljenega na Twitterju, leta 2021 obiskal Fotopub, ko se je udeležil razstave zdaj že pokojnega slikarja Romana Uranjeka

Na naša novinarska vprašanja se v stranki Levica do zdaj niso odzvali, je pa medtem Mesec na Twitterju objavo posnetka komentiral, da gre na prvem videu po stopnicah v razstavni prostor, na drugem pa pred poslopjem klepeta z gosti. 

Smodej Vrečko Kulturnik.si
Novice Policija preverja obtožbe o spolnem nasilju. Gre za novomeškega kulturnika? #video

Kulturna ministrica o srečanju s Smodejem

Tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko je na torkovi novinarski konferenci odgovarjala na vprašanja v povezavi z afero Smodej. Ta je prisostvoval intervjuju 21. julija letos, za katerega se je z Vrečkovo dogovoril novinar RTV Slovenija Nejc Krevs. Objavili so ga na portalu Kulturnik.si, ki ga ureja Beletrina, financira pa ga ministrstvo za kulturo. Kot je pojasnila Vrečkova, s tem, da bo na intervju prišel tudi Smodej, ni bila seznanjena. Poleg tega je zavrnila vsa namigovanja, ki so se pojavila v nekaterih medijih, da naj bi se zabav udeleževali nekateri člani stranke Levica. 

Asta Vrečko
Novice Asta Vrečko: Nisem vedela, da bo Smodej na intervjuju #video
Roman Uranjek
Novice Umrl je slikar Roman Uranjek
Ne spreglejte