SiolNET. Novice Slovenija
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

64 gasilcev preprečilo, da bi požar v podjetju Knauf Insulation zajel jeklenke

2,03

termometer

gasilci
Ob požaru so uspešno posredovali gasilci PGD Trata, Gosteče, Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše Sveti Duh in JZ GRS Kranj. Požar so omejili in pogasili.

Gasilci so prejeli obvestilo, da je zagorelo na Trati v Škofji Loki v skladiščni hali podjetja Knauf Insulation. Posredovalo je 64 gasilcev iz okoliških gasilskih društev, ki so z gašenjem požara preprečili morebitni hujši scenarij. V sosednjem skladišču so bile namreč jeklenke z različnimi plini, ki bi jih lahko razneslo ob stiku z ognjem. Po podatkih policije, ki vzrok požara še ugotavlja, je nastalo za nekaj 10.000 evrov škode.

Kot je poročala Uprava za zaščito in reševanje, je zagorelo v soboto okoli 18.30 v skladiščni hali znotraj območja podjetja. Posredovali so prostovoljni gasilci s Trate, Gosteč, Škofje Loke, Stare Loke, Virmaš in Svetega Duha ter poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj.

Gasilci so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče, v katerem so bile jeklenke z različnimi plini, in sicer helijem, argonom, etilenom, ogljikovim dioksidom, kisikom, stargonom in stisnjenim zrakom. Situacija je bila tako potencialno precej nevarna, saj bi v primeru razširitve požara lahko prišlo do eksplozije.

S Policijske uprave Kranj so že v soboto zvečer sporočili, da evakuacija oseb iz industrijskega objekta ni bila potrebna in da ni bil nihče ogrožen, prav tako tudi ni bil nihče poškodovan.

Kriminalisti so na kraju požara zaključili z ogledom in zavarovali material za nadaljnje preiskave, vzrok požara pa še ugotavljajo.

Za zdaj okoliščine kažejo, da je začelo goreti v notranjosti objekta. Zagorel je material v tem prostoru na površini okoli 10 kvadratnih metrov, potem pa se je razširil še na manjši del konstrukcije. V požaru je nastalo za nekaj 10.000 evrov materialne škode, so še navedli na PU Kranj.

Preberite še:

Tomaž Lanišek, direktor podjetja Knauf Insulation Posel danes Škofjeloško podjetje želi delavce obdržati, zato bo plače zvišalo za tretjino #video gasilci Ajdovščina Novice Ajdovski gasilci imajo po devetih mesecih vsega dovolj #video gasilec gasilci Novice Nesporazum: gasilci pijanih voznikov ne bodo vozili domov Gasilci Zagreb Novice Na vrh najvišje zagrebške stavbe najhitreje pritekli slovenski gasilci ss Avtomoto Gasilci opozarjajo: Vozniki so v predoru storili napako #foto Gasilci Avtomoto Gasilci s temi vozili še hitreje do ognja #foto #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 105
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin