SiolNET. Novice Slovenija
6,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

46-letni moški oškodoval kmete za 66 tisoč evrov #video

6,11

termometer

Gornjeradgonski policisti so po osmih mesecih preiskave odkrili 46-letnega moškega z območja Lenarta, ki je lani z železnimi palicami, privezanimi ob stebla koruze, v Pomurju poškodoval 11 kombajnov in s tem kmetom povzročil za okoli 66 tisoč evrov škode.

Roman Glaser Novice Neuradno: NPU kazensko ovadil nekdanjega predsednika uprave Perutnine Ptuj

Kot je danes povedal komandir policijske postaje Gornja Radgona Aleksander Kreslin, osumljenec dejanja ne priznava in je na prostosti. Storitev kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari mu dokazujejo na podlagi sledi, najdenih na kraju dejanj, ter analize nacionalnega forenzičnega laboratorija, kjer so dokazali, da je ovadeni osumljenec dejansko storilec, je povedal Kreslin, piše STA.

Na državno tožilstvo so tako policisti poslali 11 poročil v dopolnitev kazenskih ovadb

Za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari je za posamezno dejanje zagrožena denarna kazen oziroma zapor do dveh let, če bo tožilstvo dejanja obravnavalo kot združeno kaznivo dejanje, pa je zagrožena kazen do pet let zapora.

Komandir policijske postaje Gornja Radgona Aleksander Kreslin. | Foto: PU Murska Sobota Komandir policijske postaje Gornja Radgona Aleksander Kreslin. Foto: PU Murska Sobota

Ovadbe se nanašajo na škodo, povzročeno lani, podobnih dejanj iz prejšnjih let policistom ni uspelo raziskati. Omenjeno materialno škodo so priglasili oškodovanci ob prijavah. Hišne preiskave pri osumljencu ni bilo, policisti pa menijo, da je motiv dejanj "bolj ali manj maščevanje oziroma škodoželjnost osumljenca," je še povedal Kreslin.

Policisti so sicer kmetom obljubili, da bodo poskušali letos s preventivnimi in represivnimi aktivnostmi preprečiti taka kazniva dejanja, veliko pa lahko pri tem storijo to tudi oškodovanci sami, je še povedal Kreslin, piše STA.

V preteklosti je o zadevi večkrat poročal Planet TV. Spodaj si lahko ogledate dva prispevka.

19.11.2019

19.9.2019

Protesti Ljubljana Novice Policisti zasegli nekaj transparentov, zbralo naj bi se 2.500 ljudi #foto #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin