SiolNET. Novice Slovenija
3,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Strelivo pripravljenih proizvajati 40 slovenskih podjetij

3,70

termometer

Ukrajina | Strelivo bi proizvajali tako za ukrajinske kot lastne potrebe.  | Foto: Reuters
Strelivo bi proizvajali tako za ukrajinske kot lastne potrebe. Foto: Reuters

Ministrstvo za obrambo je prejelo več kot 40 ponudb slovenskih podjetij, ki so pripravljena sodelovati pri proizvodnji streliva, poroča 24ur.com.

Zaradi vojne v Ukrajini se skladišča v Evropi zelo hitro praznijo, zato bodo države EU, tako za lastne kot za ukrajinske potrebe, strelivo morale proizvajati v precej večjih količinah, kot so ga pred 24. februarjem 2022. 

Slovensko ministrstvo za obrambo je objavilo Javni poziv gospodarskim družbam za oddajo interesa za sodelovanje pri vzpostavitvi proizvodnje pehotnega, topovskega in minometnega streliva v Republiki Sloveniji in prejelo pozitiven odziv. Kot je povedal vodja službe za strateško komuniciranje na ministrstvu za obrambo Aleš Sila, so na Mors prejeli več kot 40 ponudb, zdaj pa morajo dokumentacijo pregledati in ovrednotiti. Odločitev o izbiri ponudnikov bodo sporočili v prihodnjih tednih. 

Kot je pred časom povedal vojaški svetovalec ministra za obrambo Dobran Božič, strelivo in granate iz poziva ministrstva za obrambo ne bodo izdelani le za pomoč Ukrajini, ampak predvsem za zapolnitev skladišč v Sloveniji in Evropi. 

Stoltenberg Novice Stoltenberg: Ukrajina porabi več streliva, kot ga Nato lahko proizvede Varna v Bolgariji Novice To je država, ki je na skrivaj rešila Ukrajino kitajska vojska Novice Kitajska s pravim strelivom izvaja vojaške vaje nedaleč od Tajvana
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin