SiolNET. Novice Predsedniške volitve
1,38

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pahorja hvali njegov svetovalec, Šarca pa tašča #video

1,38

termometer

Predsedniška kandidata Boruta Pahorja in Marjana Šarca predstavljamo malo drugače. Skozi oči njunih najbližjih in sodelavcev po njunem osebnem izboru. Pahor je izbral Ernesta Petriča, Šarec pa svojo taščo.

Pahor se z Ernestom Petričem, starosto diplomacije, politike in pravosodja, posvetuje že 30 let. Še od študentskih časov, ko je Pahor pri njem diplomiral. Odkar ni več ustavni sodnik, pa je Petrič tudi uradni predsednikov svetovalec.

"V določenih krogih, ki jih zdaj ne bom imenoval, so nesrečni, ker ne posluša njih, oni na drugi strani so tudi nesrečni, ker ne posluša njih, ampak jaz mislim da je to prav. Raje imam takšnega politika kot pa nekoga, ki je vedno mrk, ki nenehno nekaj počne v ozadju," je za oddajo Planet Danes povedal Petrič.

[video: 66140 / ]

Tašča v superlativih o Šarcu

Ena od najbolj aktivnih podpornic Marjana Šarca je njegova tašča. Vida Iskra o svojem zetu pripoveduje v superlativih, a vseeno stvarno. Aktualni predsednik ni slab, a Marjan je zanesljiv in nov obraz, ki ne bo le stal ob strani in ne bo samo všečen predsednik. Na koncu se bo volilna tehtnica prevesila na njegovo stran, v svojega zeta verjame Šarčeva tašča Vida Iskra.

"Vedno naredi to, kar obljubi. Ne obljubi niti domačim, tudi v politiki ne bo, če česa ne bo mogel narediti," pravi tašča.

[video: 66143 / ]

Ali Marjan Šarec osebne povezave v Kamniku res prepleta z občinskimi posli? Se spomnite dragih nakupov s službeno kartico predsednika republike v času Danila Türka? Kaj pa urad Boruta Pahorja? Kako so poslovali zadnjih pet let? Kako službeno kartico uporablja politik, ki pravi, da si kavice plačuje sam?

Zgodbe v studiu analizirajo trije komentatorji: legendarni poslanec Ivo Hvalica, strokovnjak za javno nastopanje Saša Županek in preiskovalni novinar portala Siol.net, ki je razgalil ozadje afere Teša 6, Primož Cirman. Z nami bosta v živo štaba obeh predsedniških kandidatov. V živo s terena tudi o zadnjih raziskavah pred odprtjem volišč.

Glejte oddajo Predsednik brez cenzure ob 20.07 na Planet TV.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kritik / 10.11.2017. ob 19:05 +1 0

  Doma smo pred leti imeli konja, klicali smo ga "šarec" :)

  +1 0
 • začuden / 10.11.2017. ob 19:15 0 - 1

  @Kritik, povsem bebav komentar. Kakšno vezo ima to, da ste vi konja klicali šarec s Šarcem? Duhovit bi rad bil, a žal ne dosegaš Šarca v ničemer. Več kot očitno.

  0 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin