Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

4

Natisni članek

Preverjenih 9 kviz Slovenija predsedniške volitve 2017

Petek, 20. 10. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Gledali so tekmo, a se ne morejo spomniti, koga so naši premagali #video #preverjenih9

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

4

Ste se kdaj vprašali, kako dobri poznavalci športnega dogajanja so letošnji predsedniški kandidati? Čeprav vsi po vrsti zatrjujejo, da so spremljali finale letošnjega evropskega prvenstva v košarki in stiskali pesti za naše košarkarje, se je marsikdo težko spomnil, kateri reprezentanci so naši fantje premagali v polfinalu in finalu tega športnega tekmovanja.

Video: Planet TV


Splošno znanje predsedniških kandidatov smo preverjali v okviru predvolilne oddaje Predsedniških 9, ki bo na Planet TV na sporedu nocoj ob 20. uri. Voditelj Mirko Mayer bo predsedniškim kandidatom postavljal tudi osebna vprašanja. Gledalci boste tako lahko presodili, kakšne so njihove značajske lastnosti in splošno znanje. Odgovore kandidatov bodo v studiu spremljali strokovni komentatorji, svoje zadovoljstvo z odgovori pa bodo gledalci lahko izrazili prek SMS-glasovanja, ki bo potekalo med oddajo.

Srbije se nekateri preprosto niso mogli spomniti

Če ste zagrizen športni navdušenec, ste v zgornjem videoposnetku zagotovo opazili, da sta Ljudmila Novak in Romana Tomc pozabili oziroma napačno navedli imeni reprezentanc, s katerima se je slovenska izbrana vrsta pomerila v polfinalu in finalu zadnjega evropskega prvenstva.

Čeprav sta zatrjevali, da sta spremljali boj naših fantov za zlato, je Novakova pozabila na Srbijo, Tomčeva pa je kot nasprotnico Slovenije v finalu najprej navedla Rusijo. V smehu se je nato hitro popravila, da so slovenski košarkarji ugnali Srbe.

Najslabše se je pri športnem vprašanju odrezala Angelca Likovič, ki je menila, da je Slovenija v finalu premagala Francijo, Suzana Lara Krause pa je odgovorila, da so naši košarkarji v finalu premagali Špance. Z njimi so Slovenci sicer suvereno opravili že v polfinalu tekmovanja.

Nekaj preglavic je vprašanje povzročilo tudi Andreju Šišku, ki se najprej ni in ni mogel spomniti, koga so naši zlati fantje premagali v finalu. Na koncu je vendarle pravilno odgovoril.

Kot iz topa so na vprašanje pravilno odgovorili Borut Pahor, Boris PopovičMaja Makovec Brenčič in Marjan Šarec.

Slovenska košarkarska reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki na poti do zgodovinske zlate medalje premagala tudi dve košarkarski velesili. V polfinalu so naši fantje z 92 proti 72 ugnali Španijo, medtem ko so v napetem finalnem obračunu s 93 proti 85 premagali Srbijo.


Film Babica gre na jug je očitno videl samo Šarec

Video: Planet TV 


Kamniški župan Marjan Šarec je edini kandidat, ki je pravilno odgovoril na vprašanje, kateri je bil prvi celovečerni film v samostojni Sloveniji.

Preostali kandidati so navajali filme, ki so bili posneti še v nekdanji skupni državi.

Pahor je najprej kot odgovor navedel partizanski film Na svoji zemlji, ki sicer velja za prvi slovenski celovečerec, vendar je bil posnet ob koncu 40. let prejšnjega stoletja.

Opekla sta se tudi Likovičeva, ki je navedla romantično Cvetje v jeseni iz leta 1973, in Popovič, ki je kot odgovor izstrelil črno-belo filmsko klasiko Vesna iz leta 1953.

Spodrsljaj si je z navedbo filma To so gadi iz leta 1977 privoščila tudi Novakova. Šiško, Tomčeva in Makovec Brenčičeva so odkrito odgovorili, da ne poznajo odgovora na zastavljeno vprašanje.

Prvi celovečerni film v samostojni Sloveniji je komedija Babica gre na jug v režiji Vincija Vogua Anžlovarja. Zgodba govori o upokojenki, ki pri 86 letih zapusti dom za ostarele in se skupaj z dvema glasbenikoma poda proti jugu oziroma novemu življenju naproti. Glavni junaki na svoji poti doživijo marsikatero prigodo, babica pa se ima tako lepo kot še nikoli v življenju.

Preberite še:

-> Kandidati v težavah: Je San Marino res prvi priznal samostojno Slovenijo? #video #preverjenih9

-> Hmmm ... Kaj že predstavljajo tri zlate zvezde v slovenskem državnem grbu? #video #preverjenih9


S katerim od predsedniških kandidatov imate največ skupnega?

Če vas je kateri od predsedniških kandidatov s svojim znanjem in odgovori prepričal, lahko s klikom na spodnji kviz preverite, ali se z njim tudi dejansko ujemate. Vabljeni k reševanju, obljubljamo vam obilo zabave.


 
Ne spreglejte