Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
2. 2. 2016,
15.58

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

podjetje podjetnik

Torek, 2. 2. 2016, 15.58

7 let, 7 mesecev

Zakaj se je dobro prijaviti na izbor za najboljšega mladega podjetnika?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Mladi podjetniki se lahko do konca maja prijavijo na tekmovanje Mladi podjetnik leta. Lanska zmagovalca iz podjetja Woodway sta v drugem letu poslovanja ustvarila več kot pol milijona evrov prihodkov.

Izbor, ki ga bo Zavod mladi podjetnik letos izvedel šestič, je namenjen odkrivanju talentov med mladimi podjetniki in promociji podjetništva med podjetniki začetniki.

"Vsako leto se na izbor prijavijo boljši kandidati. Opažamo, da gre za močnejše ekipe, z več znanja in prihodki. Bistveno hitreje rastejo kot podjetja v prvih letih izbora. Lanskoletna zmagovalca Anja in Alen Marić iz podjetja Woodway sta na primer v drugem letu poslovanja ustvarila več kot pol milijona evrov prihodkov," pravi Borut Borštnik iz Zavoda mladi podjetnik.

Posebnost izdelkov Woodway je v tem, da so narejeni iz popolnoma naravnih materialov, kot sta les in pluta, so v večji meri ročno delo, ustvarjeni brez umetnih premazov in lakov, so hipoalergeni in biorazgradljivi, ter prijazni do narave.

Zakaj naj se mladi podjetniki prijavijo?

"Prijavite se, da vidite, kje na podjetniški poti ste, kako vas sprejema okolica in predvsem zaradi medijske izpostavljenosti, ki je za mlado podjetje vedno dobrodošla," pojasnjuje Alen Marić in dodaja, da jima je bil izziv v veliko pomoč tudi pri iskanju novih poslovnih partnerjev. "Ko sva povedala, kdo sva in da sva prejemnika naziva, so se lažje odločili za naju," dodaja.

Zmagovalca sta izkoristila večino nagrad, ki sta jih prejela. Tudi letos bo nagradni sklad presegal 20 tisoč evrov.

Kdo lahko sodeluje? Na izbor lahko prijavijo podjetniki ali člani podjetniške ekipe, katerih starost ne sme presegati 33 let, morajo pa biti večinski, torej vsaj 51-odstotni lastniki podjetja. Podjetje, ki je lahko tudi franšiza slovenskega ali tujega podjetja, mora poslovati kot samostojna pravna oseba in mora biti mlajše od petih let ter starejše od dveh mesecev.

Zbrane prijave bo pregledala komisija in 6. junija izbrala deset polfinalistov. Pet finalistov bo znanih 13. junija, zmagovalec pa 16. junija.

Ne spreglejte