Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
11.06

Osveženo pred

13 ur, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

ZDA Avstrija Hrvaška Slovenija turizem

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 11.06

13 ur, 22 minut

Slovenija, Hrvaška in Avstrija s promocijsko kampanjo v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Slovenska turistična organizacija | Lani so turisti iz ZDA v Sloveniji ustvarili rekordno število prenočitev. Teh je bilo več kot 340 tisoč ali 28 odstotkov več kot v letu prej.  | Foto STA

Lani so turisti iz ZDA v Sloveniji ustvarili rekordno število prenočitev. Teh je bilo več kot 340 tisoč ali 28 odstotkov več kot v letu prej.

Foto: STA

Državne turistične organizacije Slovenije, Avstrije in Hrvaške se letos s prvo skupno promocijsko kampanjo predstavljajo v ZDA. Ta nagovarja predvsem individualne popotnike z višjo kupno močjo, ki iščejo trajnostne potovalne izkušnje s pridihom luksuza, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Kampanja Alps. Adriatic. Amazing., ki se začenja v teh dneh, zajema digitalno oglaševalsko kampanjo v ameriškem potovalnem mediju Conde Nast Traveller, ki s pričakovanimi 12 milijoni ogledov ter promocijo na družbenih omrežjih medijskih znamk njegove založniške hiše povečuje prepoznavnost omenjenih destinacij.

Luksuzni turizem

Kampanja vključuje tudi skupno promocijo na novembrskem poslovnem dogodku s področja luksuznega turizma v ZDA pod okriljem združenja Signature, so navedli v STO.

Tim Cook
Novice Prvi mož Appla Tim Cook navdušen nad Postojnsko jamo

"Vsaka država v okviru kampanje izpostavlja svojo edinstveno ponudbo z osredotočanjem na trajnostna in vključujoča doživetja, ki temeljijo na konceptu počasnega potovanja ter na neokrnjeni naravi, odlični gastronomiji, bogati kulturi in edinstvenem življenjskem slogu," so pojasnili. Slovenijo v kampanji predstavljajo kot zeleno srce Evrope, ki združuje živahen urbani utrip in dih jemajočo naravo.

Rekordno število prenočitev ameriških turistov

Lani so turisti iz ZDA v Sloveniji ustvarili rekordno število prenočitev. Teh je bilo več kot 340 tisoč ali 28 odstotkov več kot v letu prej. Največ prenočitev so ustvarili v Ljubljani, sledili so Bled, Piran, Bohinj, Kranjska Gora, Bovec in Maribor. V prvih sedmih mesecih letos so zabeležili nadaljnjo 17-odstotno rast števila prenočitev gostov iz ZDA.

Zadar, Hrvaška
Novice Hrvati objavili rezultate turistične sezone: "Ni več prostora za rast"

"Ciljno usmerjene promocijske aktivnosti na trgu ZDA smo nadgradili s skupno promocijsko kampanjo Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Verjamemo, da lahko na oddaljenih trgih z združevanjem moči dosežemo še vidnejše rezultate," je dejala direktorica STO Maja Pak Olaj. Po njenih besedah so prepričani, da bo kampanja Slovenijo še močneje utrdila med vodilnimi evropskimi destinacijami, ki s svojo edinstveno naravo in trajnostnim pristopom privabljajo zahtevne ameriške popotnike.

Kampanjo STO, hrvaške turistične organizacije in avstrijske turistične organizacije Österreich Werbung podpira Evropska potovalna komisija ter je sofinancirana z evropskimi sredstvi.

Vodnjak Trevi
Trendi V Rimu želijo zaračunati obisk vodnjaka Trevi
Zapor v Kansasu
Trendi Zapor protagonistov Capotejevega romana od zdaj odprt za turiste
Bojan Križaj
Novice Bojan Križaj v Bovcu predstavil projekt oživitve Kanina
Ne spreglejte