Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
17.01

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

dividende skupščina delničarjev Telekom Slovenije

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 17.01

1 teden, 1 dan

Skupščina Telekom Slovenije potrdila nerazdelitev preostalega bilančnega dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Telekom Slovenije | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Delničarji Telekoma Slovenije so na skupščini potrdili predlog vodstva največjega telekomunikacijskega operaterja v državi, da se 26,2 milijona evrov bilančnega dobička ne razdeli med delničarje in se razporedi v druge rezerve oz. prenese v naslednja leta, so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Že februarja so delničarji potrdili delitev 40,3 milijona evrov dobička.

Bilančni dobiček družbe je ob koncu 2023 dosegel 66,5 milijona evrov. Delničarji so februarja sklenili, da se 40,3 milijona evrov nameni za izplačilo dividend, pri čemer je prvi del družba izplačala 22. marca, drugi del pa bo izplačan 23. avgusta.

Uprava in nadzorni svet Telekoma sta delničarjem predlagala, da se preostalih 26,2 milijona evrov – 23,9 milijona evrov predstavlja del čistega dobička iz 2023, 2,3 milijona evrov pa izvira iz prenesenih dobičkov minulih let – ne razdeli in se razporedi v druge rezerve oz. bo o njegovi uporabi odločeno v naslednjih letih.

Delničarji – država ima neposredno v lasti 62,54-odstotni delež, Kapitalska družba 5,59-odstotni, Slovenski državni holding (SDH) 4,25-odstotnega – so na današnji skupščini predlog podprli, so sporočili preko Seoneta.

Skupščina je za člana nadzornega sveta, ki predstavlja kapital, izvolila dosedanjega nadzornika Aleksandra Igličarja za nov štiriletni mandat.

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 708,2 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je bilo sedem odstotkov več kot v letu 2022, prihodki od prodaje pa so bili s 695 milijoni evrov višji za sedem odstotkov. Čisti dobiček se je zvišal za 25 odstotkov na 47,1 milijona evrov in je bil najvišji po letu 2015.

Ne spreglejte