Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
10.34

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

DUTB vodenje

Četrtek, 31. 7. 2014, 10.34

5 let, 11 mesecev

Na vrh DUTB se za dobrih 20 tisočakov mesečno vrača Torbjörn Mansson

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Neizvršni člani upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so se z glavnim izvršnim direktorjem DUTB Christopherjem Gwilliamom dogovorili o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja.

Sporazumna prekinitev delovnega razmerja začne veljati danes. Na njegovo mesto so s petkom imenovali Torbjörna Manssona, ki je do zdaj svetoval upravnemu odboru.

"Glede na izzive, s katerimi se sooča DUTB, so neizvršni člani upravnega odbora ocenili, da družba za uspešno poslovanje na tem položaju potrebuje osebo z drugačnimi vodstvenimi veščinami," so v sporočilu za javnost poudarili na DUTB.

Nič več ne sodeluje s Quartz+Co Neizvršni člani upravnega odbora so znova pregledali prijave na mesto izvršnega direktorja in opravili nekaj intervjujev ter se odločili na to mesto imenovati Manssona. "Pri tem so pretehtale vodstvene veščine, ki jih je pokazal v fazi vzpostavitve organizacije in delovanja DUTB, njegovo poznavanje družbe in poglobljene delovne izkušnje," so izpostavili.

Mansson je v DUTB od njegovega nastanka. Sprva je bil začasni izvršni direktor, nato v.d. izvršnega direktorja, 9. januarja pa je postal svetovalec upravnega odbora DUTB. Mediji so v njegovem primeru opozorili na konflikt interesov, saj je partner družbe Quartz+co, ki je DUTB svetovala pri nekaterih zadevah. Ta primer je pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije.

Kot so danes pojasnili v DUTB, je Mansson medtem zaključil sodelovanje s Quartz+Co in odprodal svoj lastniški delež, s tem svetovalnim podjetjem tudi DUTB ne posluje več.

Prejemal bo dobrih 20 tisočakov bruto Mansson je z avgustom na mesto izvršnega direktorja imenovan za poln delovni čas z enomesečnim odpovednim rokom in bo prejemal plačo v višini 20.500 evrov bruto, ob tem pa bo upravičen tudi do variabilnega dela plače glede na dosežene rezultate, kot to določa politika nagrajevanja DUTB, so še navedli v DUTB.

Gwilliam je bil na čelu DUTB od januarja. Kot so takrat izpostavili v družbi, "ima bogate izkušnje pri sanaciji, prenovi in privatizaciji bank, podjetij ter razvoja malih in srednjih podjetij na hitro rastočih trgih". Njegova mesečna bruto plača je znašala 21.533, ob odhodu mu pripada še odpravnina v višini šestih mesečnih plač.

Medtem pa so Finance nedavno pisale, da ima DUTB od lanskega septembra z družbo Hansa-Handelshaus sklenjeno svetovalno pogodbo za 24.800 evrov na mesec, ki se je iztekla junija. Z estonsko družbo OÜ OK Lahendusen pa je marca sklenila dvomesečno pogodbo za finančno svetovanje in družbi oziroma njenemu lastniku Kasparju Ojassooju plačala 10.350 evrov na mesec. Po poteku pogodb pa so, kot je ugotovil časnik, svetovalca iz Hansa-Handelshaus in lastnika OÜ OK Lahendusen na DUTB zaposlili za določen čas.

Ne spreglejte