Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2023,
13.25

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Trajnost embalaža Coca Cola PR članek

Sreda, 20. 9. 2023, 13.25

2 meseca, 2 tedna

DS Smith, vodilno globalnopodjetje za trajnostno embalažo na osnovi vlaken, in Coca-Cola ukinjata plastične ročaje in jih nadomeščata z inovativno embalažo iz valovitega kartona 'DS Smith Lift Up'

Oglasno sporočilo

DS Smith PLC, vodilno globalno podjetje za trajnostno embalažo na osnovi vlaken, in Coca Cola HBC Avstrija sta združila moči in v sodelovanju razvila zunanjo embalažo iz kartona, ki nadomešča plastične ročaje na 1,5-litrskih PET multipakiranjih pijač. Ta nova embalažna rešitev, ki nadomešča plastiko, je v avstrijskih supermarketih na voljo že od septembra 2023.

Credit Foto_Coca-Cola HBC Österreich | Foto: Coca-Cola HBC Österreich Foto: Coca-Cola HBC Österreich

DS Smith Lift Up predstavlja inovacijo v embalaži: ročaj iz valovitega kartona, ki ga je mogoče 100 % reciklirati. Ne le, da izboljšuje uporabniško izkušnjo pri prenašanju, skupaj z ostalimi embalažnimi komponentami partnerjev temelji na rešitvah iz kraft papirja in kartona, kar vsako leto zmanjša porabo plastike za Coca-Cola HBC Avstrija za približno 200 ton.

DS Smith in Coca-Cola HBC delita skupno vizijo o inovativni embalaži, ki je 100 % reciklabilna in zasnovana z minimalno uporabo materiala.

Credit Foto2_ Coca-Cola HBC Österreich | Foto: Coca-Cola HBC Österreich Foto: Coca-Cola HBC Österreich DS Smith Lift Up je bil razvit z uporabo DS Smithovega edinstvenega pristopa, imenovanega Circular Design Metrics (Metrika krožnega oblikovanja), kar je privedlo do občutnega zmanjšanja ogljičnega odtisa tako embalaže kot tudi proizvodnje. Gre za inovacijo, ki je prilagodljiva za različne velikosti steklenic in je plod sodelovanja s Kronesom, vodilnim proizvajalcem pakirnih strojev. Ročaj omogoča mehak in udoben oprijem za enostavno nošenje, hkrati pa izdelki ostanejo varno zapakirani v trajnostni embalaži, ki je prilagojena za PET plastenke namenjene domači uporabi.

Stefano Rossi, izvršni direktor divizije Packaging Solutions, DS Smith:

“S ponosom smo sodelovali pri razvoju inovativne embalažne rešitve, ki odstranjuje odvečne odpadke in plastiko za enkratno uporabo. Naš DS Smith Lift Up je zasnovan po metodi Metrike krožnega oblikovanja, kar zagotavlja minimalno porabo materiala, manjši vpliv na okolje in privlačen izgled na prodajnih policah.

Naše sodelovanje s partnerjema, Coca-Cola HBC in Krones, je ključnega pomena pri zmanjševanju plastičnih odpadkov za enkratno uporabo in uvedbi inovativnih sprememb velikega obsega. Trajnostno oblikovanje je v središču tega, kar počnemo kot podjetje, in to je sijajen primer priložnosti za inovacije v embalaži, ki vodijo do bolj trajnostne prihodnosti za proizvajalce, trgovce na drobno in potrošnike.”

Marcel Martin, Glavni direktor za korporativne zadeve in trajnost CCHBC:

»To je prva embalažna rešitev te vrste za 1,5-litrska pakiranja Coca-Cole, Fante in Spritea. Je rezultat naše podjetniške miselnosti, absolutnega prepričanja v sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji in naše osredotočenosti na doseganje neto ničelnih emisij do leta 2040. Leta 2022 smo se že šestič povzpeli na vrh lestvice Dow Jones Indeks trajnosti kot najbolj trajnostno podjetje v sektorju pijač. Počaščeni smo, da smo se v skladu s S&P Global Sustainability Yearbook 2023 uvrstili na prvo mesto med več kot 7000 podjetji v 61 panogah. V letu 2023 smo ponovno dosegli izjemne rezultate v MSCI ESG Ratings, in sicer že deveto leto zapored. Kljub tem priznanjem se zavedamo velike odgovornosti, ki je pred nami, in odločeni smo nadaljevati s trajnostnimi inovacijami in sodelovanjem, da bomo naše pijače dostavljali na najbolj zelen način.«

Nova embalažna rešitev za 1,5-litrske multipakete PET bo uporabljena za znamke Coca-Cola, Fanta, Sprite in Mezzo mix v Avstriji.

DS Smith PLC

DS Smith je vodilni svetovni ponudnik trajnostne embalaže na osnovi naravnih vlaken, kar podpira tudi z lastno proizvodnjo papirja in obrati za recikliranje papirja. Ima osrednjo vlogo v vrednostni verigi v različnih sektorjih, vključno z e-trgovino, hitro premikajočim se potrošnim blagom (FMCG) in industrijskim sektorjem. Skozi svoje poslanstvo »Redefining Packaging for a Changing World« in svojo trajnostno strategijo Now and Next je DS Smith zavezan k vodenju prehoda v krožno gospodarstvo, hkrati pa zagotavlja bolj krožne rešitve za svoje stranke in širšo družbo – nadomešča problematično plastiko, odstranjuje ogljik iz dobavnih verig in zagotavlja inovativne rešitve recikliranja. DS Smithov model »box-to-box in 14 days «, oblikovalske zmogljivosti in strategija inovacij so v središču tega odziva. Podjetje DS Smith ima sedeže v Londonu in je član FTSE100. Podjetje posluje v tridesetih štirih državah in zaposluje približno 30.000 ljudi, v Sloveniji so trije obrati: Brestanica, Logatec in Rakek. Je strateški partner fundacije Ellen MacArthur, ki sodeluje s podjetji, akademsko sfero, političnimi odločevalci in institucijami za mobilizacijo globalnih sistemskih rešitev velikega obsega in pospešuje prehod na krožno gospodarstvo. DS Smith je bil ustanovljen s strani družine Smith iz Londona kot podjetje za izdelavo škatel v Londonu v 1940-ih.

DS Smith letno poroča o napredku pri doseganju svojih klimatskih in okoljskih ciljev v svojih poročilih o trajnosti in letnih poročilih.

Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC je podjetje usmerjeno v rast in se ukvarja s proizvodnjo potrošniških embaliranih izdelkov. Je strateški partner podjetja The Coca-Cola Company za polnjenje pijač. Z našim delovanjem ustvarjamo trenutke osvežitve za vse ter dodajamo vrednost našim deležnikom in podpiramo socio-ekonomski razvoj skupnosti, v katerih delujemo. Z vizijo, da smo vodilni partner za pijače 24 ur na dan, 7 dni v tednu, ponujamo pijače za vse priložnosti 24 ur na dan in sodelujemo z našimi strankami, da bi postregli 740 milijonom potrošnikov v širokem geografskem odtisu v 29 državah. Naš portfelj je eden izmed najmočnejših, najširših in najbolj prilagodljivih v industriji pijač, vključno z vodilnimi blagovnimi znamkami kot so Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar, Fanta, Sprite, Schweppes, Kinley, Costa Coffee, Caffè Vergnano, Valser, FuzeTea, Powerade, Cappy, Monster Energy, The Macallan, Jack Daniel’s in Grey Goose. Spodbujamo odprto in vključujoče delovno okolje med našimi 33.000 zaposlenimi in verjamemo, da je ustvarjanje bolj pozitivnega vpliva na okolje sestavni del naše prihodnje rasti. Uvrščamo se med najbolj uspešne na področju trajnosti v merilih uspešnosti ESG, kot so indeksi trajnosti Dow Jones, CDP, MSCI ESG, FTSE4Good in ISS ESG. Coca-Cola HBC ima vrhunsko kotacijo na Londonski borzi (LSE: CCH) in kotira na Atenski borzi (ATHEX: EEE).

Spletna stran: https://www.coca-colahellenic.com/

Krones Technology

Krones je vse-v-enem rešitev za proizvajalce tekočih potrošniških izdelkov. Pijače najvišje kakovosti in tekoča živila so narejena iz dragocenih surovin, kot so voda, rastlinske beljakovine in oves, sveže mleko ali hmelj, slad in kvas. Toda preden zapustijo tovarno, gredo skozi množico različnih korakov obdelave – in Skupina Krones ima za vsakega od njih ustrezno tehnično rešitev, začenši s samo proizvodnjo, nato najsodobnejšimi linijami za polnjenje in pakiranje ter vse do recikliranja plastike, intralogistike in digitalizacije. Sedež podjetja je v Neutraublingu v Nemčiji.Spletna stran: https://www.krones.com.

Naročnik oglasnega sporočila je COCA-COLA HBC SLOVENIJA D.O.O. 

Ne spreglejte