SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V 23 vaseh v Sibiriji ne živi niti ena ženska

3

termometer

V nekaterih najbolj oddaljenih vaseh v Rusiji živijo samo moški, tako v malih vaseh v Krasnojarsku ne živi niti ena ženska, je pokazal najnovejši popis prebivalstva.

Popis ruskega prebivalstva pa še kaže, da imajo nekatere vasi samo enega prebivalca, v drugih pa živi največ pet ljudi, samih moških. V vaseh Kasovo, Novi Lokatuj in Lokatuj živijo po en moški, vas Ilinka pa ima samo pet prebivalcev in vsi so moški.

Pozimi temperature tudi do minus 40 stopinj Celzija Kaj je razlog za takšen pojav, ni znano. Morda pa na takšno razporeditev vplivajo predvsem temperature, ki pozimi dosegajo tudi do minus 40 stopinj Celzija, medtem ko so poletja kratka, vendar vroča. "Kar lahko rečemo o moških, ki živijo v teh vaseh, je, da so pravi moški," je po poročanju Daily Maila povedala tiskovna predstavnica ruske vlade. "Ta regija ne ustreza vsem," je še povedala.

Rezultati najnovejšega popisa prebivalstva so namreč presenetljivi ravno zaradi tega, ker v Krasnojarsku, ki velja za drugo največjo regijo v Rusiji, živi 193 tisoč več žensk kot moških. Večina vasi, kjer živijo samo moški, je v okrožju Emeljanovski, ki obsega 7400 kvadratnih kilometrov.

V regiji še osem samohranilskih moških, ki vzgajajo najmanj pet otrok Čeprav razlog za takšno neravnotežje med spoloma v tej regiji ni znan, pa so zanimivi še nekateri drugi podatki. Popis namreč kaže, da je v regiji Krasnojarsk osem samohranilskih očetov, ki vzgajajo pet ali več otrok.

Rusija je sicer znana po neravnotežju med spoloma, saj je tam 86 moških na vsakih sto žensk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin