SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tatvino v trgovinah priznal vsak tretji Hrvat

3

termometer

Nekaj manj kot tretjina ali 31 odstotkov hrvaških državljanov je priznala, da je včasih kaj ukradla v trgovini, je pokazala raziskava agencije Hendal in časopisa Ja, trgovac.

Večina ali 58 odstotkov ni nikoli nič ukradla, medtem ko enajst odstotkov izmed 422 anektiranih ni želelo povedati, ali so kdaj kaj izmaknili.

Sajde, slaščice, igrače, rože ... V žepe, pod majico ali v torbe so najpogosteje skrili sadje, slaščice, igrače, pisarniški pribor, podobne podrobnosti ali celo rože, so odgovorili tisti, ki so potrdili svoje tatvine.

Kradli zaradi adrenalina kot tudi zdolgočasenosti Večina ali nekaj manj kot 40 odstotkov je nekaj na skrivaj pospravila s trgovskih polic, ker je bilo to razburljivo, četrtina pa zaradi dolgčasa. Zgolj eden odstotek vprašanih je kradel zaradi dobička.

Četrtina jih je kradla zaradi revščine Četrtina vprašanih se je za tatvino odločila zaradi revščine, 12 odstotkov pa jih je blago odtujilo zaradi otroških muh. Slaba družba je tatvinam v trgovinah botrovala v petih odstotkih primerov. Raziskava je pokazala, da se je tatvina izplačala, saj tri četrtine tistih, ki so samopostrežbo dojeli dobesedno, nikoli niso prijeli.

Več kot polovica anketirancev ali 51,4 odstotka je sicer povedala, da bi prijavili tatove v trgovinah, če bi jih opazili. Petina bi jih spregledala, četrtina pa ne ve, kaj bi storila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin