SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Škocjanske jame med finalisti za osmo čudo sveta

3

termometer

 | Foto:
Spletni portal www.virtualtourist.com je med prijavljenimi zgodovinskimi, naravnimi in izgrajenimi znamenitostmi za osmo čudo sveta izbral čilenski nacionalni park Torres del Paine.

Na tem tekmovanju so Škocjanske jame zasedle zavidljivo peto mesto. S tem so postale tudi edina evropska destinacija, ki se je uvrstila med elitno peterico. Virtualtourist.com je ena od vodilnih turističnih spletnih strani in del skupine Tripadvisor. V sodelovanju z ameriško televizijsko oddajo Extra je izbiralo osmo čudo sveta. Izbor je potekal z glasovanjem, ki je potekalo med 3. junijem in 27. septembrom, največ glasov pa je prejel prav nacionalni park Torres del Paine.

Omenjeni park se nahaja na jugu države, približno 100 kilometrov od mesta Puerto Natales in se razprostira na 242.000 hektarjih. Kot nacionalni park so ga razglasili leta 1959, leta 1978 pa ga je Unesco razglasil za mednarodni naravni rezervat. Gre za največji in najbolj obiskan park v Čilu. Vsako leto si ga ogleda okoli 150.000 obiskovalcev, kar 60 odstotkov je tujih turistov.

Za naziv osmega svetovnega čudesa se je potegovalo 324 znamenitosti Glede nominacije so v Škocjanskih jamah povedali, da to vsekakor pomeni priznanje in še en znak prepoznavnosti med turističnimi kraji, ki jih obiskovalci cenijo v svetovnem merilu. "Sploh če pomislimo, da smo se na tem seznamu znašli brez našega vedenja," je dejala direktorica Parka Škocjanske jame Gordana Beltram. Za naziv osmega svetovnega čudesa se je sicer potegovalo 324 naravnih in kulturnih znamenitosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin