SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ribič iz Blejskega jezera potegnil soma velikana (foto)

3

termometer

Ribič iz Avstrije je včeraj v Blejskem jezeru ujel soma velikana, ki je v dolžino meril kar 2,45 metrov- To je skoraj pol metra več od do zdaj uradno največjega ujetega soma na Bledu.

Fotografije soma, ki jih je na družbenem omrežju Facebook objavila Ribiška družina Bled, so hitro zaokrožile po spletu. Predsednik Ribiške družine Bled Samo Novak je za Delo povedal, da so bili o kapitalnem ulovu obveščeni šele po tem, ko je avstrijski ribič ulov že razkosal, zato dolžine soma uradno niso izmerili, prav tako ga niso stehtali, tako da gre za neuradni rekord. Je ribič ujel slavnega Maksa? Potapljači predvidevajo, da je Avstrijec morda ulovil legendo blejskega jezera, soma po imenu Maks, ki so ga več let občudovali in fotografirali, poroča 24ur.com. "Že pred časom so nam ulovili ščuko, ki je bila skoraj udomačena, zdaj pa očitno še Maksa. Pogled nanj je bil vselej veličasten, lebdel je tik pod površino," je za 24ur.com povedal predsednik Društva za podvodne dejavnosti Bled Marjan Lakota. Meso somov ni preveč užitno, torej je mrtva riba ribiču zgolj trofeja, je za omenjeni portal še dejal Lakota.

Za enodnevno ribiško karto za lov v Blejskem jezeru je treba odšteti 28,50 evra, za trodnevno pa 70 evrov, piše na spletnih straneh Ribiške družine Bled.

Poleg soma v Blejskem jezeru plavajo še ščuka, smuč, krap, jezerska postrv, klen, linj, rdečeoka, rdečeperka, navadni ostriž, beli amur in bolen, še piše na strani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin