SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prepoved sladoleda po polnoči razjezila milanske slaščičarje

1

termometer

Sladoled se prileže v vročih poletnih dneh, prav tako velja za eno italijanskih specialitet, zato je toliko bolj presenetljiva odločitev župana Milana, da prepove prodajo sladoleda po polnoči.

Župan Milana Giuliano Pisapia in njegova administracija sta prepovedala prodajo sladoleda po polnoči, pri tem pa nista prepovedala samo sladoleda, ampak tudi različne vrste hitre hrane. Ta prepoved bo vplivala predvsem na tiste predele mesta, ki so znani po živahnem nočnem življenju. To pa je bil tudi cilj županove pisarne, ki je želela s prepovedjo zagotoviti mirnejšo noč za stanovalce teh predelov, piše Independent.

Jezni slaščičarji zahtevali umik prepovedi Čeprav so bili stanovalci hvaležni za prepoved, pa enakega mnenja niso delili prodajalci sladoledov in hitre hrane, ki jih je prepoved najbolj prizadela. Slaščičarji so se tako podali proti mestni hiši, kjer so od župana zahtevali, da umakne prepoved. Pod pritiskom je Pisapia priznal, da je bila direktiva slabo zasnovana in da prepoved nočne prodaje sladoleda, hitre hrane in pijače ne bo več veljala.

Župan se je opravičil za napako "Naredili smo napako, ki pa smo jo že odpravili," je po poročanju Indepedenta povedal milanski župan. "Prebivalci Milana in tujci lahko jedo sladoled dan in noč ter kjer jim ustreza. Mogoče je bila storjena napaka pri interpretaciji pravil, ali pa je bila napaka storjena v načinu, kako so bila pravila zapisana," je še dodal. Po prepovedi je namreč med milanskimi gostinci zavladala panika, ker nihče ni natančno vedel, katere vrste hrane je župan prepovedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin