SiolNET. Novice Novice
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odprtje Gosposvetske ceste je prestavljeno na konec julija

0,89

termometer

kavarna Evropa
Foto: Branka Grbin

Prenova Gosposvetske ceste naj bi bila po zadnjih informacijah z Mestne občine Ljubljana (MOL) končana do 31. julija, torej en mesec po predvidenem roku.

Gosposvetska cesta, Dalmatinova ulica, podoba Novice Kako bo videti Gosposvetska cesta po prenovi? #foto

Gosposvetska cesta v Ljubljani je že od začetka aprila zaprta za ves promet. Pri MOL so ob začetku prenove predvidevali, da bo popolna zapora do 30. junija, a so se gradbena dela zamaknila. Za to je bilo med drugim krivo slabo vreme, pa tudi arheološka dela, saj so arheologi pod cesto odkrili bistveno več arheoloških ostankov, kot so jih sprva pričakovali. 

Zdaj so nam z MOL sporočili, da se bo cesta za motorni promet odprla avgusta, sicer pa je že nekaj časa prehodna za pešce in prevozna za kolesarje. "Cesta je prenovljena tudi za motorni promet, vendar bo zanj zaprta do 31. julija, do takrat je na voljo pešcem in kolesarjem," so pojasnili.

Del do Župančičeve ulice je sicer že končan in prevozen, a ostaja zaprt za motorni promet. Del do Župančičeve ulice je sicer že končan in prevozen, a ostaja zaprt za motorni promet. Foto: Ana Kovač

Nova ureditev ploščadi pred Evropo

Zaključna dela gredo po treh mesecih in pol h koncu, pri čemer je odsek do Župančičeve ulice že končan, delavcem pa je ostal še odsek med gostilno Figovec in nekdanjo kavarno Evropa. Pred to so pred nekaj dnevi posekali mogočne platane, ki pa jih bodo nadomestili.

Prej so pred kavarno stale tri platane ... Prej so pred kavarno stale tri platane ... Foto: Matej Leskovšek

... ki pa so jih zaradi rekonstrukcije ploščadi odstranili in jih bodo nadomestili s štirimi novimi. ... ki pa so jih zaradi rekonstrukcije ploščadi odstranili in jih bodo nadomestili s štirimi novimi. Foto: Branka Grbin

V sklopu prenove Gosposvetske je namreč predvidena tudi nova parterna ureditev ploščadi pred kavarno Evropa, so nam razložili pri MOL: "V sklopu rekonstrukcije je bil porušen obstoječi podest, posledično pa je bilo treba odstraniti drevesa, ki so bila zasajena nad terenom in so bila dvignjena v podest. Predvidena je posaditev štirih novih platan in postavitev urbane opreme." 

Celotna prenova Gosposvetske sicer sledi videzu Slovenske ceste: zasadili so drevored, tlakovali trg pred evangeličansko cerkvijo, na vseh pomembnih točkah, kot so križišča, prehodi in avtobusna postajališča, pa bodo uredili taktilne oznake za slepe.

Preverite še:

Gosposvetska cesta, prenova Novice V središču Ljubljane zaradi prenove zaprli še eno ulico Sarkofag Gosposvetska cesta Trendi Emonsko grobišče na Gosposvetski: najdene skelete obravnavajo s kar največjo pieteto #foto Slovenska cesta, Bavarski dvor, prenova Novice V središču Ljubljane letos še ena velika prenova #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin