SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski živalski vrt pridobil velikega trojanskega konja (VIDEO)

4

termometer

Ljubljanski živalski vrt je pridobil nov rekvizit, in sicer velikega trojanskega konja.

Tega je živalskemu vrtu v okviru svoje oglaševalske akcije podarila družba Belinka, je povedala predstavnica družbe Živa Švagelj. Konj je narejen iz smrekovega lesa, velik 3,8 metra in težek 450 kilogramov. Velikega trojanskega konja je zasnoval Jože Zajc, v ljubljanskem živalskem vrtu pa so ga postavili ob robu izobraževalne kmetije kot zaščitni element kmetije.

Konj je bil po besedah Švagljeve zasnovan kot rekvizit za otroke. Je primerno dostopen in zaščiten ter brez ostrih robov in žebljev, v igralo pa ga bodo predelali v prihodnjih dneh.

Trojanski konj bo z ustrezno zaščito zdržal več let, preden ga bo treba obnoviti. Ker pa je postavljen v gozdu, na območju povečane količine vlage, so v Belinki dogovorjeni z živalskim vrtom, da bodo enkrat letno preverili stanje konja in ga po potrebi ponovno premazali z ustrezno zaščito.

Direktorica ljubljanskega živalskega vrta Zdenka Ban Fischinger je izrazila zadovoljstvo nad novo pridobitvijo. Konj bo namreč pripomogel k še večjim doživetjem v živalskem vrtu, predvsem za otroke, in tako tudi popestril obisk.

Po besedah direktorice je konj slovenska avtohtona žival, zato so se odločili, da je zanj najprimernejše mesto blizu kmetije z avtohtonimi domačimi živalmi. Tukaj imajo tudi tri avtohtone pasme konj, na čelu z lipicancem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin