Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
16.18

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Portorož promocija Hrvati

Četrtek, 16. 6. 2011, 16.18

4 leta, 10 mesecev

Hrvati niso ljubosumni na naše morje, so pa na našo kreativnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Te dni veliko zanimanje vzbuja videospot "Skoči v Portorož", ki si ga je v prvih treh dneh po objavi na spletni strani YouTube ogledalo več kot 60.000 ljudi.

Velika večina komentarjev videospota je izredno pozitivnih, več kot 11.000 uporabnikov pa je povezavo delilo preko svojega Facebook profila.

V videospotu je nastopilo preko 150 oseb

Kot piše spletni portal portoroz.si je bil video posnet med 18. in 26. majem 2011. Snemali so ga v zraku, na zemlji in pod vodo, v njem pa je nastopilo preko 150 oseb. Videospot je nastal v sodelovanju s produkcijsko hišo Snaut in agencijo AV Studio, scenarist in režiser pa je Marko Cafnik.

V videospotu pa poleg glavne igralke Eve Jurca nastopajo tudi številne znane osebnosti: minister za promet Patrick Vlačič, župana Občine Piran Peter Bossman, podžupan Občine Piran Gašpar Gašpar Mišič, glasbenica Lucienne Lončina, avstrijski pravljičar Folke Tegetthoff, svetovna nogometna legenda Franco Baresi, glasbenik in predsednik Krajevne skupnosti Portorož Slavko Ivančič in še mnogi drugi. Vsi so pri snemanju sodelovali brezplačno.

Videospot so opazili tudi na Hrvaškem

Videospot pa je vzbudil veliko zanimanja tudi pri sosedih na Hrvaškem. Hrvati verjetno niso ljubosumni na naše morje, saj imajo neprimerno daljšo in za mnoge tudi lepšo obalo. Bolj jih je zbodla slovenska kreativnost pri promociji našega dela morja.

Spletni portal Index.hr se namreč sprašuje, kako je možno, da je bil v Sloveniji posnet tako inovativen videospot, v katerem nastopa lepo število znanih ljudi, medtem ko se za promocijo hrvaške obale ni zgodilo nič novega.

"Portorož ni prava turistična destinacija"

Po njihovih besedah se vse od leta 1989 pa do 2011 zdi, kot da bi vse hrvaške turistične videospote posnel en in isti človek. Zdi se jim neverjetno, da ima Portorož (ki za Hrvate ''sploh ni prava turistična destinacija'') boljši promocijski videospot, kakor njihov obmorski biser Dubrovnik.

Članek zaključujejo z besedami, da ima tudi Hrvaška veliko kreativnih ljudi, ki bi lahko posneli kaj podobnega. Mi pa vam v ogled ponujamo videospot, na katerega smo lahko ponosni, saj predstavlja dobro reklamo slovenskemu turizmu, Hrvatom pa obenem želimo vse najboljše pri predstavljanju njihovega.

Ne spreglejte