Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2011,
16.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Španija poroka

Sreda, 5. 10. 2011, 16.12

8 let

Ekscentrična španska vojvodinja pri 85 znova v zakonski jarem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekscentrična španska vojvodinja Albe, plemkinja z največ nazivi na svetu, je pri 85 letih starosti znova, že tretjič, skočila v zakonski jarem.

Poročila se je s 25 let mlajšim Alfonsom Diezom, saj ji kot verni katoličanki po lastnih besedah po smrti prvih dveh mož ni preostalo nič drugega. Njeni otroci menijo, da je novi mož najverjetneje zgolj lovec na denar Aristokratinja z 51 nazivi, znana po štrenastih belih laseh in visokem glasu ter po ljubezni do blišča in lepotnih operacij, je s poroko užalostila svojih šest otrok. Menijo namreč, da je novi mož njihove matere, premoženje katere po ocenah strokovnjakov znaša od 600 milijonov do kar 3,5 milijarde evrov, najverjetneje zgolj lovec na denar. Državni uradnik brez plemiških nazivov Izbranec vojvodinje, ki se predstavlja preprosto kot Cayetana, čeprav je njeno polno ime Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart, je namreč državni uradnik brez plemiških nazivov in brat Cayetaninega pokojnega drugega moža, jezuitskega duhovnika Jesusa Afuirreja.

Kot katoličanka ostro nasprotuje ločitvi Diez, ki je s poroko pridobil naziv moža vojvodinje, se bo zdaj lahko odpovedal službi socialnega delavca in do konca življenja užival blišč plemiškega življenja. Vojvodinja namreč po lastnih besedah kot katoličanka ostro nasprotuje ločitvi. Po drugi strani je vojvodinja pred poroko jasno pokazala tudi, da ji ni vseeno za mnenje svojih otrok, ki jih je imela s prvim soprogom, aristokratom Luizom Martinezom de Irujom. Junija jim je namreč radodarno odstopila dobršen del svojih nepremičnin in skušala tako omiliti njihovo jezo.

Poteza je obrodila sadove, saj so se njene razmeroma skromne tretje poroke, ki si jo je sicer lahko ogledalo zgolj nekaj deset povabljenih izbrancev, udeležili štirje otroci. Izostala sta le njena edina hči, ki je zaradi bolezni morala ostati doma, in eden od sinov, ki so ga službene obveznosti, po nekaterih virih pa nesporazumi z mamo, zadržale v tujini.

Ne spreglejte