SiolNET. Novice
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nevarnost popavljanja morja in rek, razlivala se bo tudi Ljubljanica

0,60

termometer

poplave
Foto: Ana Kovač

Na agenciji za okolje (Arso) so opozorili, da bo morje danes v času jutranje in večerne plime poplavilo nižje dele obale predvidoma v višini okoli desetih centimetrov. Ljubljanica se bo danes v manjšem obsegu razlivala na Ljubljanskem barju. Obstaja tudi možnost manjših razlivanj rek predvsem v severni polovici države.

Že sinoči je v Piranu morje začelo zaradi visokega plimovanja in vetra poplavljati nižje dele obale, zato je bila okoli 23. ure sprožena sirena. Poplavilo je Punto, Prešernovo, Kidričevo in Cankarjevo nabrežje ter pomol.

Na Arsovi spletni strani so tudi opozorili, da bo danes in v nedeljo zaradi večje količine novega snega predvsem v visokogorju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.

Zaradi prazničnega konca tedna povečan promet proti Hrvaški

Mnogi bodo podaljšan praznični konec tedna izkoristili tudi za oddih na morju. Na prometno-informacijskem centru danes dopoldne zato pričakujejo močno povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški. O prometnem kolapsu na mejnih prehodih so poročali že v petek, pričakujejo pa ga tudi v nasprotno smer ob koncu velikonočnih praznikov v ponedeljek.

Nekaj težav bosta v prihodnjih dneh v prometu po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste povzročala tudi prehod na nov sistem cestninjenja tovornih vozil in spreminjanje signalizacije, zato pred cestninskimi postajami pričakujejo občasne zastoje.

Vreme dopustnikom sicer ne bo najbolj naklonjeno, saj meteorologi za konec tedna, razen ponedeljka, napovedujejo pretežno oblačno in deževno vreme. V visokogorju Julijskih Alp bo zapadla tudi večja količina novega snega, zaradi česar na agenciji za okolje opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin