SiolNET. Novice Moja služba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preverite, ali je vaš poklic na lestvici najbolj stresnih

0

termometer

Ali v svoji službi veliko potujete, opravljate fizično naporno delo in je vaše življenje vsak dan ogroženo? Morda je poklic, ki ga opravljate, na lestvici najbolj stresnih leta 2016. Preverite.

Vsak od nas je na delovnem mestu kdaj že občutil stres. Pri nekaterih zaposlenih pa je stres del vsakdanjega urnika v službi. Ameriška spletna stran CareerCast je ovrednotila več kot 200 poklicev glede na 11 dejavnikov stresa in nato sestavila seznam najbolj stresnih poklicev leta 2016.

Dejavniki, s pomočjo katerih so sestavili seznam najbolj stresnih služb, so: potovanja na delovnem mestu, roki, delo na očeh javnosti, tekmovalnost, fizični napori, okoljski pogoji, tveganja, postavljanje svojega ali drugega življenja v nevarnost, sestanki in interakcije s strankami ali javnostjo, možnost za rast na delovnem mestu.

Stres ubija! Že več študij pred tem je pokazalo, da je življenjska doba ljudi, ki delajo na stresnih delovnih mestih, krajša. Stres je namreč glavni povzročitelj bolezni, kot so rak, srčne bolezni in alergije, zaposleni na takšnih delovnih mestih pa so tudi bolj dovzetni za prehlade in gripo.

Za zdravje nevarna pa so tudi delovna mesta, na katerih večino časa presedite. Raziskava, v kateri je sodelovalo več znanstvenikov, je namreč pokazala, da imajo tisti, ki večino časa v službi presedijo, 112 odstotkov večjo možnost, da dobijo sladkorno bolezen, in 147 odstotkov večjo tveganje za bolezni srca in ožilja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin