SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Golob: Vse se začne z lokalnimi volitvami

0,29

termometer

Robert Golob | Predsednik vlade je svoj glas oddal v Mestni občini Nova Gorica. | Foto: Ana Kovač
Predsednik vlade je svoj glas oddal v Mestni občini Nova Gorica. Foto: Ana Kovač

Predsednik vlade Robert Golob je ob današnji oddaji glasu na lokalnih volitvah v izjavi poudaril pomen teh volitev za politiko. Tam se začne res prava politika za ljudi, ki ima tudi najbolj konkretne rezultate, ki jih ljudje občutijo neposredno, je dodal.

"Je pa res, da je potem povezava lokalne z državno sceno izjemno pomembna. Ampak začne se pa tukaj," je ob oddaji glasu v Novi Gorici dejal predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob.

Izrazil je željo, da bi se ljudje odzvali tudi na lokalne volitve, v krajevne skupnosti oziroma v mestne četrti in da bodo izbrali predstavnike, ki bodo imeli največ posluha ravno za ljudi.

Predsednik vlade je svoj glas oddal v Mestni občini Nova Gorica, kjer se za županski stolček poteguje pet kandidatov in ena kandidatka ter 12 list za 32 članov mestnega sveta. Gibanje Svoboda na lokalnih volitvah nastopa prvič.

Predčasne volitve 2022 Novice Do zaprtja volišč skupno 99 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Klakočar Zupančičeva: Dobri lokalni temelji pomenijo tudi dobro politiko na državni ravni

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič pa je ob oddaji glasu za prvi krog lokalnih volitev na volišču v ljubljanskem Šentvidu poudarila pomembnost lokalnih skupnosti. Pričakuje, da se bodo volivci odločili za lokalno skupnost, ki bo vključujoča, povezovalna, ki bo skrbela za lokalno okolje in bo socialno občutljiva. 

Kot meni, ni nepomembno, kdo so županje in župani v lokalni skupnosti in kdo so mestne svetnice in mestni svetniki. "Čeprav imamo včasih občutek, da se politika gradi od zgoraj navzdol, se velikokrat gradi od spodaj navzgor. Dobri lokalni temelji pomenijo tudi dobro politiko na državni ravni," je dejala.

Želi si, da bi državljanke in državljani spoznali, kako pomembna je njihova volilna pravica, da lahko oddajo svoj glas za vse volitve, tako za lokalne in nacionalne kot tudi referendumske. "Zavedati se morajo, da so odločitve, ki jih sprejemamo tako na lokalni kot na državni ravni, pomembne in vplivajo na njihovo življenje, na življenje njihovih otrok. Prav je, da se vsak, ki želi biti kritičen, udeleži volitev, ker ima takrat možnost povedati, kakšno politiko si želi," je dodala.

Roman Leljak Novice Volilna komisija: Leljak ni kršil volilne zakonodaje Svetovno prvenstvo v odbojki za moške. Odbojka. Metod Ropret. Zoran Janković Novice Anketa Dnevnika in Večera: kako dobro kaže Jankoviću?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin