Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
2. 11. 2013,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pametni telefoni

Sobota, 2. 11. 2013, 13.37

8 let

Zaloge Nexusa 5 hitro pošle, Android 4.4 v kratkem na voljo tudi za druge telefone

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvih nekaj škatlic s 16-gigabajtnim supertelefonom Nexus 5, ki ga je Google predstavil v četrtek, je že razposlanih, medtem ko dražja različica na prve kupce še čaka. Kitkat sprejet dobro.

Telefon z zadnjo različico Androida in strojno opremo (Snapdragon 800, 2GB pomnilnika, fotoaparat z optično stabilizacijo slike), ki ga postavlja ob bok najboljšim primerkom drugih proizvajalcev, kot so Samsung Galaxy Note 3, Apple iPhone 5S in HTC One Max, ima v primerjavi z najbližjimi tekmeci zelo pomembno prednost – je konkretno cenejši, model s 16 gigabajti pomnilnika v trgovini Play Store onkraj luže namreč velja le 350 dolarjev oziroma preračunano 260 evrov, medtem ko je prostornejša različica (32 GB) slabih 40 evrov dražja.

Že v nekaj urah po začetku prodaje prek servisa Play Store so se zamudniki s pripravljenim svežnjem bankovcev lahko le obrisali pod nosom, saj je Google sporočil, da je preostalo število razpoložljivih kosov enako nič. Podatkov o razposlanih telefonih in obsežnosti prvotne zaloge sicer (še) ni, zato je nemogoče oceniti, če je šlo primeru hitre razprodaje za evforično povpraševanje ali pa morda za Googlovo nepripravljenost nanj. Nestlejeva čokoladica ne bo dolgo ekskluziva Minimalistični Android 4.4 KitKat je prinesel nekaj težko pričakovanih osvežitev, ki jih bomo podrobneje spoznali v prihodnjih dneh. Google sporoča, da bodo nove različice operacijskega sistema že v nekaj tednih deležni lastniki telefonov Nexus 4, Galaxy S4 in HTC One, pa tudi uporabnik itablic Nexus 7 in 10. Ker KitKat podpira celo zgolj 512 megabajtov delovnega pomnilnika, ga bomo skoraj zagotovo videli na napravicah za majhen denar, brez pa bo kljub izpolnjevanju strojnih pogojev ostal "predzadnji" član telefonske družine, Samsung Galaxy Nexus, saj je starejši od 18 mesecev, zaradi tega pa je izpadel iz polja posodobitev.

Ne spreglejte