Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
19. 9. 2024,
13.47

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Natisni članek

oglaševanje YouTube Premium YouTube

Četrtek, 19. 9. 2024, 13.47

1 teden

YouTube potrdil: Prihaja nova vrsta oglasov

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,62
YouTube | Mnogi so prepričani, da gre v primeru oglaševanja med zaustavitvijo videoposnetka za še eno v vrsti potez, s katerimi želi YouTube uporabnike prepričati v sklenitev naročnine na plačljivo storitev YouTube Premium, katere glavni adut je, da med predvajanjem videoposnetkov ne prikazuje oglasov.  | Foto Shutterstock

Mnogi so prepričani, da gre v primeru oglaševanja med zaustavitvijo videoposnetka za še eno v vrsti potez, s katerimi želi YouTube uporabnike prepričati v sklenitev naročnine na plačljivo storitev YouTube Premium, katere glavni adut je, da med predvajanjem videoposnetkov ne prikazuje oglasov. 

Foto: Shutterstock

Na opažanja več gledalcev, da se na njihovih TV-zaslonih ob začasni prekinitvi predvajanja videoposnetkov na YouTubu prikazujejo oglasi, predvajalnik videa pa se skrči, so se uradno odzvali pri Youtubu in potrdili, da bo novi format oglaševanja postal stalnica.

Pri YouTubu so za ameriški tehnološki medij The Verge potrdili, da so po dobrem odzivu tako oglaševalcev kot gledalcev, ki so bili vključeni v pilotna testiranja novega formata prikazovanja reklam, tega v uporabo ponudili vsem oglaševalcem.

Ti imajo zdaj proste roke, da na TV-zaslonih uporabnikov, ki med predvajanjem videoposnetkov pritisnejo na gumb za premor, prikazujejo oglase, ki bodo izginili, ko se bo predvajanje videoposnetka nadaljevalo. Uporabnikov TV-zaslon bo med zaustavitvijo videoposnetka tako začasno postal digitalni reklamni pano.

Kako so videti tako imenovani Pause Ads oziroma oglasi med premori:

Pause ADS | Foto: X / @tmiyatake1 Foto: X / @tmiyatake1

Oglaševalci so bili navdušeni

Vodstvo YouTuba je tak format oglaševanja sicer napovedalo že spomladi leta 2023. Od takrat je potekalo preizkusno obdobje, med katerim so oglaševalci izrazili izredno zadovoljstvo z novostjo, so že aprila letos sporočili iz Googla, lastnika YouTuba.

Prejšnji teden je nato več uporabnikov družbenih omrežij in forumov, kot je Reddit, začelo druge opozarjati, da opažajo to vrsto oglasov. Zvečine so bili sicer omejeni le na enega oglaševalca, verigo prodajaln krofov Dunkin' Donuts. 

YouTube, oglasi
Novice Prihaja še več reklam: je plačilo za YouTube za mnoge le še vprašanje časa?

Mnogi so sicer prepričani, da gre za še eno v vrsti potez, s katerimi želi YouTube uporabnike prepričati v sklenitev naročnine na plačljivo storitev YouTube Premium, katere glavni adut je, da med predvajanjem videoposnetkov ne prikazuje oglasov. 

Ne spreglejte