Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
5. 4. 2024,
13.16

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Natisni članek

Gaming in zabava Gaming in zabava Game Gang Show

Petek, 5. 4. 2024, 13.16

3 tedne, 5 dni

Game Gang Show

Začel se je največji igričarski dogodek v Sloveniji #vŽivo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani od danes do nedelje gosti drugi Game Gang Show, festival, ki je v celoti posvečen videoigram, namiznim igram, novim tehnologijam in nekaterim drugim področjem zabavne industrije. V sklopu dogodka, ki velja za največjega tovrstnega v Sloveniji, bodo potekali tudi zaključni boji slovenskih tekmovanj v nekaterih najbolj priljubljenih e-športih.

Tridnevni dogodek Game Gang Show se je uradno odprl danes ob 12. uri z otvoritvijo glavnega odra, na katerem se je že začelo sklepno dejanje državnega prvenstva v videoigri Counter Strike 2, boj za tretje in nato še za prvo mesto. Tekmovanje si lahko ogledate v zgornjem prenosu v živo neposredno z dogodka.

Organizatorji dogodka Game Gang Show napovedujejo, da bo festival videoiger v treh dneh obiskalo več kot deset tisoč ljudi. | Foto: SPORT MEDIA FOCUS, D.O.O. Organizatorji dogodka Game Gang Show napovedujejo, da bo festival videoiger v treh dneh obiskalo več kot deset tisoč ljudi. Foto: SPORT MEDIA FOCUS, D.O.O.

Na 4.300 kvadratnih metrih festivalske površine se obiskovalcem predstavlja več kot sto različnih razstavljalcev, med katerimi so predvsem proizvajalci igričarske opreme, različna tehnološka podjetja, ustvarjalci namiznih iger in sponzorji dogodka.

Na več postajah je mogoče igrati različne videoigre tudi na simulatorjih in ob nekaterih novih tehnologijah preizkusiti tudi igričarske platforme iz zgodovine industrije videoiger.

Na glavnem odru dogodka Game Gang Show bo v petek potekalo finale državnega prvenstva v videoigri Counter Strike 2, v soboto finale simulacije evropskega prvenstva v nogometu v igri EA FC 24 in finale prvenstva v videoigri Valorant, v nedeljo pa bodo na sporedu zaključni boji turnirjev v igrah NBA 2K24 in League of Legends, MasterCard izziv, katerega zmagovalec bo osvojil vstopnico za finale letošnje nogometne Lige prvakov, in pa razglasitev zmagovalca Heineken izziva v videoigri Player 0.0, ki se bo za nagrado lahko pomeril z večkratnim prvakom formule 1 Maxom Verstappnom.  | Foto: SPORT MEDIA FOCUS, D.O.O. Na glavnem odru dogodka Game Gang Show bo v petek potekalo finale državnega prvenstva v videoigri Counter Strike 2, v soboto finale simulacije evropskega prvenstva v nogometu v igri EA FC 24 in finale prvenstva v videoigri Valorant, v nedeljo pa bodo na sporedu zaključni boji turnirjev v igrah NBA 2K24 in League of Legends, MasterCard izziv, katerega zmagovalec bo osvojil vstopnico za finale letošnje nogometne Lige prvakov, in pa razglasitev zmagovalca Heineken izziva v videoigri Player 0.0, ki se bo za nagrado lahko pomeril z večkratnim prvakom formule 1 Maxom Verstappnom. Foto: SPORT MEDIA FOCUS, D.O.O.

V sklopu dogodka bodo potekale tudi izobraževalne delavnice in vsebinski program s pogovori in okroglimi mizami na temo razvoja videoiger, programiranja, Web3 in decentralizacije, nevarnosti družbenih omrežij, e-športa, oblačenja v fantazijske in znanstvenofantastične kostume (cosplay in LARP) ter namiznih iger.

Na dogodku bodo prisotni tudi nekateri najprepoznavnejši slovenski profesionalni igralci videoiger (e-športniki) in vplivneži ter ustvarjalci vsebin s področja videoiger. 

Poglejte utrinke z lanskega dogodka Game Gang Show:

 

 

Ne spreglejte