Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2015,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

valentinovo tehnologija

Sreda, 11. 2. 2015, 14.30

8 let

Tehnologija na pomoč osamljenim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na valentinovo tisti, ki iščejo ljubezen, niso več prisiljeni oditi v noč. Poplava mobilnih aplikacij in spletnih omrežij namreč ponuja mnogo bližnjic do različno intimnega druženja.

Aplikacije, spletne strani in še kaj Ena od globalno bolj uporabnih aplikacij za instantno in mobilno iskanje partnerja Tinder je lani polnila medije, saj je njeno uporabo priznalo mnogo športnikov na zimskih olimpijskih igrah. Uporabniki aplikacije se – brezkompromisno – zgolj na osnovi fotografije odločijo, ali želijo z osebo vzpostaviti stik. A Tinder je le ena od rešitev za tiste osamljene in na tesnem s časom, ki želijo poenostaviti postopek dvorjenja. Te namreč tako na svetovni kot lokalni ravni postajajo vse popularnejše, njihov pristop pa je precej različen.

Rešitve za mase in elito Aplikacija Clover je predvsem glede rigoroznega postopka izbire podobna Tinderju, ponuja pa tudi inovativno možnost "zmenka na zahtevo", ki na osnovi izbrane lokacije in preferenc potencialnega partnerja "pošlje" na lokacijo snubca. A medtem ko sta obe navedeni rešitvi namenjeni celotnemu klubu strtih src, je Leage precej bolj ekskluzivna rešitev. Njen cilj je združevanje "elitnega enega odstotka", kar uresničuje z brskanjem po profesionalnih profilih na omrežjih, kot je LinkedIn. Na osnovi tega združuje osamljene z izbranim izobraževalnim, poklicnim in družbeno-gospodarskim ozadjem.

Živahno tudi v Sloveniji Poleg aplikacij so tu tudi spletne skupnosti – globalni velikani, kot je match.com, in lokalne različice, npr. Ona-On.com – ter za tiste, ki jih pogovor ne zanima in so bolj konkretni, urgenca.com. New York Times navaja, da je match.com lani zabeležil 109-odstotno povečanje aktivnosti ter okoli 35-odstotno povečanje "uspešnega parjenja". Domače omrežje za zmenkarije Ona-On.com je lani zabeležilo več kot 22 tisoč novih članov, skupaj pa imajo registriranih že 142 tisoč iskalcev ljubezni. Tem so omogočili razpošiljanje več kot tri milijone sporočil, ki so na koncu pripeljala do 29 tisoč srečanj v živo. Kako so se ta izšla, ni jasno.

Drugo, prav tako priljubljeno domače spletišče, urgenca.com, je bolj neposredno in pušča malo dvomov o tem, kaj uporabniki tam iščejo oziroma ponujajo. Če Ona-On ponuja zmenkarije, urgenca.com ponuja isto v najbolj mogoči dovršni obliki. Ima nekaj manj uporabnikov, in sicer 81 tisoč, med njimi (po njihovih besedah) pa je "veliko erotično razgibanih parov". Med uporabniki sicer prednjačijo moški, ki jih je kar 85 odstotkov, mesečno pa spletno strani obišče skoraj 21 tisoč ljudi.

Ne spreglejte