Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

aplikacija

Sreda, 12. 2. 2014, 11.33

8 let

Slovenska aplikacija Olaii obnorela tudi Korejce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovensko podjetje Xlab je predstavilo novo mobilno aplikacijo Olaii, ki omogoča pregled družabnih dogodkov v bližini. Prenosi aplikacije prihajajo tudi iz Koreje, Vietnama in Afrike.

Aplikacija Olaii omogoča vpogled v pestro dogajanje v bližini uporabnika. Od koncertov, festivalov, lutkovnih predstav, stand-up komedije in preostalih dogodkov. Dogodke prikazuje kot seznam priporočenih dogodkov, ki ga ustvari glede na aktualnost in priljubljenost dogodkov ter interese uporabnika. Seznam je mogoče prilagoditi glede na lokacijo, čas in kategorije, ekipa Olaii pa ga je opremila še s sistemom za dodajanje hashtagov, nekakšnih skupnih imenovalcev, pod katerimi se zbirajo določena sporočila, ki omogočajo, da uporabniki skupaj odkrivajo nove tematsko podobne dogodke.

Olaii je val dogodkov "Pri imenu smo iskali tisti 'kul faktor', nismo pa želeli aplikacije poimenovati preveč opisno," so nam sporočili iz podjetja, ki samo v Sloveniji pričakuje vsaj deset tisoč prenosov aplikacije. Tako se je obdržalo kodno ime projekta, ki so ga sicer v prihodnosti nameravali spremeniti. Ime je "sestavljanka španščine in turščine ter predstavlja besedno kombinacijo 'val dogodkov'".

Kaj se danes dogaja v New Yorku? Olaii je razvijala ekipa študentk in študentov, pri zahtevnejših problemih pa so jim pomagali izkušenejši sodelavci. "Aplikacija je namenjena svetovnemu trgu. Trenutno se osredotočamo na območje Slovenije, vendar pa Olaii deluje povsod po svetu. Nekaj uporabnikov imamo tudi že v Koreji, Vietnamu, Ameriki, Afriki ter drugod po Evropi," saj aplikacija zbira dogodke z vsega sveta. Poleg slovenskega jezika je na voljo tudi v angleščini.

Za zdaj je na voljo le uporabnikom pametnih telefonov z OS Android, na iOS aplikacijo, ki jo sicer že razvijajo, pa bo, kot pravijo v podjetju, treba počakati še nekaj mesecev.

Ne spreglejte