Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
12. 8. 2021,
14.35

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

42

Natisni članek

teorije zarote viralka COVID-19 cepivo cepljenje

Četrtek, 12. 8. 2021, 14.35

2 leti, 8 mesecev

Kuverta za molk: huda blamaža znanega kritika cepiv

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

42

Piers Corbyn | Trenutek, ko je Piers Corbyn sprejel kuverto, ki naj bi domnevno vsebovala deset tisoč britanskih funtov. V resnici je bil v njej denar za monopoli. | Foto YouTube / Posnetek zaslona

Trenutek, ko je Piers Corbyn sprejel kuverto, ki naj bi domnevno vsebovala deset tisoč britanskih funtov. V resnici je bil v njej denar za monopoli.

Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Piers Corbyn, verjetno najslavnejši britanski aktivist proti epidemiološkim ukrepom in goreč nasprotnik cepljenja proti bolezni covid-19, je pred skrito kamero sprejel kuverto, za katero je verjel, da vsebuje deset tisoč funtov oziroma skoraj 12 tisoč evrov za njegov molk o cepivu proizvajalca AstraZeneca. Corbyna sta na limanice ujela znana šaljivca z YouTuba, ki sta se pretvarjala za milijonarska delničarja AstraZenece. 

Sherri Tenpenny
Novice Zdravnica z napadi na cepivo zaslužila 1.400 povprečnih slovenskih plač

Štiriinsedemdesetletni Piers Corbyn, starejši brat nekdanjega prvega moža britanske stranke laburistov Jeremyja Corbyna in nekdanji vremenar, ki v vodah oceana teorij zarot pluje že dolga leta, že poldrugo leto bodisi zanika obstoj bolezni covid-19 bodisi trdi, da je bil virus sars-cov-2 ustvarjen naklepno, simptome bolezni pa pripisuje drugim povzročiteljem, na primer mobilnim omrežjem pete generacije (5G).

Corbyn je goreč nasprotnik omejevanja javnega življenja, med zaprtji je večkrat organiziral proteste ter bil tudi nekajkrat aretiran, in cepljenja proti bolezni covid-19. Cepiva razglaša za nevarna in strupena ter podpira znane teorije zarot, da so v resnici namenjena depopulaciji planeta.

Štiriinsedemdesetletni Piers Corbyn je od začetka obdobja koronavirusne pandemije ušpičil in povedal toliko stvari, da samo razdelek o njegovih pandemičnih aktivnostih na njegovi strani v spletni enciklopediji Wikipedia vsebuje več kot 1.600 besed. | Foto: Reuters Štiriinsedemdesetletni Piers Corbyn je od začetka obdobja koronavirusne pandemije ušpičil in povedal toliko stvari, da samo razdelek o njegovih pandemičnih aktivnostih na njegovi strani v spletni enciklopediji Wikipedia vsebuje več kot 1.600 besed. Foto: Reuters

Toda Corbyn je bil na svoja načela in svoje obtožbe farmacije, politikov, zdravnikov, medijev in Billa Gatesa, da s pandemijo kujejo dobiček, pripravljen pozabiti za pravi znesek. 

Covid-19, cepivo, cepljenje
Novice Kdo ima v resnici velik finančni interes, da se nas cepi čim manj

Josh Pieters in Archie Manners, šaljivca z YouTuba, sta Corbyna pred kratkim namreč pripravila do tega, da je pristal na sestanek z domnevnima delničarjema švedskega farmacevtskega podjetja AstraZeneca, ki je razvilo eno od cepiv proti bolezni covid-19. Zanju sta se pretvarjala sama.

Na srečanju sta mu zagotovila, da imajo deljene interese in da se lahko dogovorijo za nadaljnje sodelovanje. Corbynu sta tudi pokazala resničen sveženj denarja, pospremil ga je z besedo "fantastično". 

Corbynu sta Pieters in Manners ponudila deset tisoč britanskih funtov (11.800 evrov), da bi v svojih kritikah cepiv in njihovih proizvajalcev manj omenjal cepivo AstraZenece in se bolj osredotočil na druge proizvajalce, na primer Pfizer in Moderno.

Po začetni negotovosti, da bo denar vzel samo v primeru, če ga ne bosta pogojevala s kakršnimikoli zahtevami po vplivanju na njegove dejavnosti, uperjene proti cepivom, je Corbyn temu prikimal. Zapisal si je tudi pozitivne lastnosti cepiva AstraZenece.

Josh Pieters in Archie Manners sta znana po videoposnetkih, v katerih razgaljata neiskrenost in ošabnost znanih javnih osebnosti. Med drugim sta razkrinkala znane analitike dogajanja na britanskem kraljevem dvoru, ki so pred njunimi kamerami močno kritizirali intervju princa Harryja in Meghan Markle z Oprah Winfrey, čeprav ga po lastnem priznanju sploh niso videli, kontroverzni britanski televizijski voditeljici Katie Hopkins, ki je znana po svojih homofobnih stališčih, pa sta v Pragi organizirala gala prireditev, na kateri sta ji podelila priznanje CUNT ("cunt" je v angleškem slengu zelo slabšalen izraz za žensko). | Foto: YouTube / Posnetek zaslona Josh Pieters in Archie Manners sta znana po videoposnetkih, v katerih razgaljata neiskrenost in ošabnost znanih javnih osebnosti. Med drugim sta razkrinkala znane analitike dogajanja na britanskem kraljevem dvoru, ki so pred njunimi kamerami močno kritizirali intervju princa Harryja in Meghan Markle z Oprah Winfrey, čeprav ga po lastnem priznanju sploh niso videli, kontroverzni britanski televizijski voditeljici Katie Hopkins, ki je znana po svojih homofobnih stališčih, pa sta v Pragi organizirala gala prireditev, na kateri sta ji podelila priznanje CUNT ("cunt" je v angleškem slengu zelo slabšalen izraz za žensko). Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Preden sta mu predala denar, sta Pieters in Manners kuverto, v kateri je bilo res deset tisoč funtov in ki jo je predhodno videl Corbyn, s pomočjo prijatelja zamenjala s kuverto, v kateri je bil denar za družabno igro monopoli. 

Corbyn se je na videoposnetek za britanske medije odzval z ostro kritiko šaljivcev z YouTuba, ki naj bi njegove besede vzela iz konteksta oziroma izrezala dele sestanka, ki niso ustrezali njuni agendi. Dejal je tudi, da se nikoli ni strinjal s prenehanjem kritiziranja katerega od cepiv in dodal, da za noben znesek ne bo spremenil svojega aktivističnega poslanstva. Pietersa in Mannersa je obtožil še, da sta ga poskusila inkriminirati. 

Preberite tudi:

Cepljenje, cepivo, AstraZeneca
Novice Kdo si je močno želel, da bi bilo ljudi strah cepiva AstraZenece
Cepljenje v Nemčiji
Novice Noro dejanje medicinske sestre: znova se mora cepiti skoraj devet tisoč ljudi

 

Ne spreglejte