Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
7.37

Osveženo pred

15 ur, 39 minut

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

noad Neo QLED 8K Samsung Neo QLED 8K televizor Nazaj v šolo Nazaj v šolo Samsung PR članek

Petek, 6. 9. 2024, 7.37

15 ur, 39 minut

Kako izbrati pravi televizor za vaš dom?

Oglasno sporočilo
11_Neo QLED QN95C_with Soundbar_1200 | Foto Samsung

Foto: Samsung

Izbira pravega televizorja za vaš dom ni več le vprašanje velikosti zaslona in cene. Z napredkom tehnologije so televizorji postali središče domače zabave, ki združuje kakovost slike, zvok, pametne funkcije in elegantno oblikovanje. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati popoln televizor za vaš življenjski slog.

1. Določite namen uporabe

Preden se odločite za nakup, premislite, kako boste televizor najpogosteje uporabljali. Ste ljubitelj filmov, ki si želi izjemno kakovost slike in zvoka? Ali pa morda potrebujete televizor za igranje iger, ki ponuja hitre osvežitvene frekvence in nizko zakasnitev? Razmislek o vaših potrebah vam bo pomagal izbrati televizor, ki bo ustrezal vašim pričakovanjem.

Neo Qled2 1080x1080px | Foto: Samsung Foto: Samsung

2. Velikost in postavitev

Velikost televizorja je eden najpomembnejših dejavnikov pri izbiri. Prevelik zaslon v majhnem prostoru lahko postane moteč, medtem ko premajhen zaslon v večjem prostoru ne bo zagotovil zadovoljive izkušnje. Velja pravilo, da je idealna razdalja gledanja približno od 1,5- do 2,5-krat večja od diagonale zaslona. Pred nakupom izmerite prostor, kjer bo televizor postavljen, in preverite, ali imate dovolj prostora za montažo ali namestitev.

3. Kakovost slike

Sodobni televizorji ponujajo različne tehnologije zaslonov, kot so LED, OLED in QLED. OLED televizorji so znani po izjemnem kontrastu in globokih črnih barvah, medtem ko QLED televizorji ponujajo svetlejšo sliko in boljše barve v svetlih prostorih. Razmislite o svojih preferencah in pogojih osvetlitve v prostoru, ko izbirate med temi možnostmi.

98Q80C_Stand_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Samsung Neo QLED 8K

Če iščete vrhunsko izkušnjo gledanja, je Samsung Neo QLED 8K televizor vsekakor vreden pozornosti. Ta model, opremljen z naprednim procesorjem NQ8 AI Gen3, prinaša naslednjo raven kakovosti slike z uporabo umetne inteligence za obdelavo in izboljšavo vsebine. Zaslon Neo QLED 8K omogoča izjemno jasnost in naravne barve, kar zagotavlja, da so podrobnosti in barve prikazane z osupljivo natančnostjo.

98Q80C_Wallmount_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Poleg tega funkcija 8K AI Upscaling Pro omogoča, da tudi vsebine, ki niso posnete v 8K ločljivosti, izgledajo ostro in jasno na velikem zaslonu. Funkcija AI Motion Enhancer Pro pa zagotavlja gladko gibanje, kar je idealno za ogled hitrih akcijskih prizorov ali športnih dogodkov.

Neo QLED QN800C_Stand_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

4. Zvok, ki dopolnjuje sliko

Zvok je ključnega pomena za celovito izkušnjo gledanja. Čeprav mnogi televizorji ponujajo solidno zvočno kakovost, razmislite o nakupu dodatnega zvočnega sistema ali soundbara za boljše zvočne učinke. Samsung modeli, kot je Neo QLED 8K, uporabljajo zvočno tehnologijo Object Tracking Sound Pro, ki omogoča sinhronizacijo zvoka z dogajanjem na zaslonu, kar ustvari bolj dinamično in zanimivo izkušnjo.

5. Pametne funkcije in povezljivost

Pametni televizorji so postali standard, a ne nudijo vsi enake izkušnje. Preverite, ali ima televizor, ki ga kupujete, operacijski sistem, ki podpira vse vaše najljubše aplikacije in storitve, kot so Netflix, YouTube in druge. Samsung televizorji z operacijskim sistemom Tizen OS omogočajo enostavno povezavo in integracijo s celotnim ekosistemom pametnega doma, kar omogoča, da se vaš televizor brez težav poveže z drugimi pametnimi napravami.

98Q80C_With Soundbar_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

6. Oblikovanje, ki se prilega vašemu domu

Televizor je postal tudi pomemben element notranje opreme. Izberite model, ki se bo ujemal z vašim stilom in prostorom. Nekateri televizorji, kot je Samsung The Frame, so oblikovani tako, da delujejo kot umetniška dela, ko niso v uporabi, kar jim omogoča, da se brezhibno zlijejo z vašo dekoracijo.

Neo QLED_QN95C_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

7. Energijska učinkovitost

V času, ko postaja trajnost vse pomembnejša, je smiselno preveriti energijsko učinkovitost televizorja. Neo QLED 8K na primer vključuje funkcijo AI Energy, ki varčuje z energijo brez ogrožanja kakovosti slike, kar je pomemben vidik pri izbiri televizorja, ki bo prijazen do okolja in vaše denarnice.

Izbira pravega televizorja za vaš dom je odvisna od vaših potreb, prostora, kjer ga boste uporabljali, in vašega življenjskega sloga. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov in izpostavljenim modelom Samsung Neo QLED 8K, ki ponuja vrhunsko izkušnjo gledanja in zvoka, boste lažje našli televizor, ki bo ne le izpolnil vaše zahteve, ampak tudi obogatil vaše vsakdanje življenje. Ne pozabite, da je najboljši televizor tisti, ki vam prinaša veselje in ustreza vašemu življenjskemu slogu.

Neo QLED_QN90C_1200 | Foto: Samsung Foto: Samsung

Večji televizor, več nagrad

Ne zamudite priložnosti, da dom opremite z vrhunskim Samsung televizorjem in hkrati poskrbite za popolno izkušnjo učenja, zabave in sprostitve. V času trajanja promocije ob nakupu televizorja iz serije QLED, Neo QLED, The Frame, OLED in Neo QLED 8K iz leta 2024 z zaslonom 138 centimetrov prejmete fitnes zapestnico Galaxy Fit3. Če se odločite za večji zaslon velikosti med 163 in 189 centimetrov, prejmete fitnes zapestnico Galaxy Fit3 in slušalke Galaxy Buds FE. Če pa želite svojo dnevno sobo opremiti s še večjim zaslonom velikosti 214 centimetrov ali več, ob nakupu prejmete kar tri darila, fitnes zapestnico Galaxy Fit3, slušalke Galaxy Buds FE in telefon Galaxy A55 5G – popolna kombinacija za vsakega šolarja.

SLO-Nac-TVBackToSchoolPromo-18Y-KV-H-OPEN-FILE | Foto: Samsung Foto: Samsung
Promocija traja od 26. avgusta do 30. septembra 2024 ali do porabe zalog daril. Za pridobitev pravice do prejema darila se morate registrirati tako, da pošljete e-sporočilo na ce.promotion@samsung.com najpozneje do 15. oktobra 2024. Darila se razlikujejo glede na kupljeno napravo.

Več informacij in pravila promocije so na voljo na spletni strani Samsung.

Naročnik oglasnega sporočila je SAMSUNG. 

Ne spreglejte