Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
18. 2. 2015,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Justin Timberlake družbena omrežja

Sreda, 18. 2. 2015, 15.48

8 let

Ali bodo desetletje stari profili obudili zanimanje za MySpace?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Justin Timberlake obup(a)no poskuša oživeti nekoč priljubljeno družbeno omrežje MySpace, ki ga je kupil leta 2011.

Ali se še spomnite MySpacea? V neki za računalniške pojme davni preteklosti, to je pred dobrimi desetimi leti, je bilo to skorajda edino, vsekakor pa najpomembnejše družbeno omrežje. Od svojih prvih dni so dajali poudarek na glasbo, zato mu je nemalo glasbenih navdušencev ostalo zvestih tudi do danes, ko je večina uporabnikov družbenih omrežij odjadrala drugam. Ni jim uspelo obdržati prevlade Vrhunec za MySpace je bilo leto 2008, takrat pa se je zanje krivulja obrnila navzdol in Facebook je začel svoj pohod. MySpace ni bil tako uspešen pri zagotavljanju uporabniške prijaznosti kot Facebook, kar je le eden od razlogov, zakaj danes njegov novi lastnik Justin Timberlake išče nove načine, kako pridobiti staro slavo in vsaj nekdanje, če ne še več novih uporabnikov.

Njegovi ideji ne moremo očitati izvirnosti, čeprav ostaja vprašanje, ali bo požela tudi sadove. V desetih letih se veliko spremeni Takratni člani tega omrežja te dni dobivajo dokaj nenavadna e-sporočila, s katerimi jih MySpace skuša ponovno zvabiti pod svoje okrilje. Pošiljajo jim namreč njihove takratne objave, vključno s fotografijami, ki bi za marsikoga po vseh teh letih lahko bile tudi nekoliko neprijetne.

A dobili jih bodo le, če od takrat svojega e-naslova niso zamenjali, kar pomeni, da po svetovnem medmrežju mrgoli kar nekaj nedostavljive e-pošte. Verjetno pa bi o tej pobudi imel kaj povedati tudi kak varuh zasebnosti in osebnih podatkov. MySpace in Timberlake stavita na močno oglaševanje Timberlake je za MySpace leta 2011 odštel 35 milijonov dolarjev (današnjih 31 milijonov evrov), prodajalec, medijska skupina News Corp., pa je julija 2005 za MySpace plačal bistveno več, 580 milijonov dolarjev. Prizadevanja novega lastnika za oživitev družbe in istoimenskega družbenega omrežja temeljijo na prepričanju, da je glasbena zbirka MySpace, ki šteje več kot 50 milijonov naslovov, premalo izkoriščen potencial.

Najnovejša kampanja je le del agresivne oglaševalske strategije, za katero so lani namenili 20 milijonov dolarjev (17,7 milijona evrov), a niti s tem jim omrežja MySpace ni uspelo pognati v višave, kjer je bil nekoč.

Ne spreglejte