SiolNET. Novice Črna kronika
4,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan po tragični nesreči: Pristojni bi morali tudi kaj postoriti

4,33

termometer

Nesreča v Breznu
Zaradi zdrsa skale na osebno vozilo sta v torek v Breznu umrla 80-letnik in 76-letnica. Foto: STA

Župan občine Podvelka Anton Kovše je že nekaj časa kritičen do države, ker ne sanira pobočij nad cesto med Dravogradom in Mariborom. Če bi cesto pred padajočim kamenjem želela zaščititi občina, bi po besedah župana potrebovali več milijonov evrov, kar pa je pri letnem občinskem proračunu njihove občine nemogoče.

Anton Kovše je pojasnil, da so na območju ceste med Mariborom in Dravogradom hude strmine, zato obstaja velika nevarnost zdrsa skal. Po njegovih besedah bi bilo prav, da bi pristojni kritična mesta pregledali in tudi kaj postorili.

Nesreča v Breznu Novice Nesreča v Breznu: za padec skale krivo obilno deževje

Skale so že pred usodno nesrečo zdrsnile na cestišče

Skala, ki je v torek zdrsnila na vozilo, v katerem sta umrla dva človeka, je zdrsnila že pred časom in je bila do takrat ukleščena za drevesom nad cesto. To je zaradi deževja očitno popustilo in skala se je skotalila na cesto oziroma na vozilo, je pojasnil župan.

Skale so po njegovih besedah že prej od časa do časa zdrsnile na cestišče. Z izjemo dveh večjih, ki škode nista povzročili, saj takrat na cesti ni bilo vozil, so bile te doslej razmeroma majhne.

Zaradi zdrsa skale umrla 80-letni voznik in 76-letna sopotnica

Tragična nesreča v kraju Brezno se je zgodila v torek popoldne, ko sta se 80-letni voznik in 76-letna sopotnica po regionalni cesti po Dravski dolini peljala iz smeri Maribora proti Radljam ob Dravi.

V naselju Brezno je na vozilo padla večja skala in se pri tem razbila. Vozilo je odbilo v levo, v drsno ograjo. Voznik in sopotnica, ki sta ostala ukleščena v vozilu, sta na kraju umrla. Po dogodku je v skalo trčil tudi 23-letni voznik.

Policija slika Novice Na vozilo padla večja skala, umrli dve osebi

Zdrs skale najverjetneje posledica obilnega deževja

Na Direkciji RS za infrastrukturo so ocenili, da je bil padec skale najverjetneje posledica ujme oziroma obilnega deževja. Nameravajo pa v prihodnje varnost zagotoviti z zaščitnimi betonskimi ograjami. Na brežini ob drugi polovici bo v prihodnje lovilni jarek, v katerega se bo ujelo padajoče kamenje, med drevesi pa bodo podajno-lovilne mreže.

Promet na cesti med Mariborom in Dravogradom zaradi nevarnosti padanja kamenja še vedno poteka izmenično enosmerno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin