SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi suma zlorabe položaja pridržan uslužbenec ministrstva za delo

1

termometer

 | Foto:
Celjski kriminalisti na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izvajajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic.

Eni osebi so odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju, so sporočili s Policijske uprave Celje. Po poročanju časnika Delo naj bi šlo za uslužbenca ministrstva za delo Toma Brezovarja, ki naj bi zlorabil svoj položaj in s tem neupravičeno omogočil izvajalcu gradbenih del premoženjsko korist v višini okoli 280.000 evrov. Za toliko naj bi oškodoval tudi državni proračun.

Na ministrstvu so nam povedali le, da so bili policisti danes na pogovoru z nekaterimi njihovimi uslužbenci, za več informacij pa so nas naslovili na policijo.

Korist v višini okoli 280 tisoč evrov Preiskava, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Celju, se nanaša na nepravilnosti pri investiciji gradnje oziroma obnovi objekta javnega zavoda iz Slovenskih Konjic, ki je potekala v letih 2007 in 2008, pojasnjujejo na policiji. Gre za primer obnove Lambrechtovega doma, ki ga je obnavljalo podjetje Kongrad iz Slovenskih Konjic, poroča Delo.

Kot dodajajo, obstaja sum, da je osumljeni kot skrbnik pogodbe pri organu, ki je financiral projekt, zlorabil svoj položaj in s tem neupravičeno omogočil izvajalcu gradbenih del premoženjsko korist v višini okoli 280 tisoč evrov, hkrati pa za isti znesek oškodoval državni proračun.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin