Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2018,
6.48

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

3

Natisni članek

gasilci sneg vreme nesreča nesreča prometna nesreča

Petek, 2. 2. 2018, 6.48

6 let, 2 meseca

Zaradi prevrnjene cisterne ponoči evakuirali prebivalce Medvod #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

3

Nesreča cisterne v Medvodah | Foto Arhiv CZ Medvode

Foto: Arhiv CZ Medvode

Tovorno vozilo, ki se je ponoči prevrnilo na glavni cesti skozi Medvode, so pristojni znova postavili na kolesa. Možnosti, da bi prišlo do uhajanja utekočinjenega kisika, tako ni več, so sporoči iz družbe Messer Slovenija, ki je bila naročnik dostave. Policisti so pri ugotavljanju okoliščin prometne nesreče, ugotovili, da je voznik cisterne zapeljal preblizu roba vozišča, pri tem pa je vozilo zdrsnilo po klančini in se prevrnilo na desni bok.

Glavna cesta skozi Medvode je po odstranitvi posledic prometne nesreče, ko se je ponoči prevrnilo tovorno vozilo, ponovno odprta. Civilna zaščita je nekaj po 12. uri preklicala tudi evakuacijo stanovalcev, so sporočili iz policije. Potem ko so cisterno postavili na kolesa, namreč ni bilo več možnosti, da bi prišlo do uhajanja utekočinjenega kisika.

Do  nesreče je prišlo ob 23.25, ko je z Gorenjske ceste v Medvodah v bližnji gozd zdrsnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjeni kisik. Vozilo se je prevrnilo na bok, iz njega pa je uhajal kisik. Vzrok nesreče zaenkrat še ni znan.


Video: Planet TV


Evakuacija prebivalcev je bila preventivne narave

Na kraju nesreče so včeraj posredovali reševalci, ki so oskrbeli voznika, policija, ki je zaprla cesto in nato še območje okoli nesreče, ter gasilci iz Ljubljana, Medvod in Zgornjih Pirnič. Zadnji so skupaj s štabom civilne zaščite in županom Medvod zaradi prečrpavanja kisika izvedli evakuacijo bližnjih 50 stanovalcev.

Evakuacija se je začela ob 3. uri zjutraj, vse prebivalce pa so evakuirali bodisi v športno dvorano v Medvodah bodisi k njihovim sorodnikom in znancem. Evakuacija ljudi je bila po besedah predstavnikov civilne zaščite preventivne narave, saj gre za standardne postopke. Ob dvigovanju tovornega vozila bi namreč ob stiku z vnetljivimi snovmi lahko prišlo tudi do eksplozije v manjšem obsegu.

Policisti so po ogledu kraja nesreče ugotovili, da je v nesreči nastalo za okoli 15.000 evrov materialne škode.


Video: Matej Simic


Medtem so iz podjetja Messner Slovenija, ki je naročnik utekočinjenega kisika iz sestrske družbe v Srbiji, sporočili, da je kisik nestrupen in prijazen do okolja. Tovor je sicer prevažal njihov pogodbenik, v sporočilu za javnost pa so poudarili, da so takoj sprejeli vse ukrepe za varnost. Voznik v nesreči po njihovih besedah ni utrpel poškodb. 
Ne spreglejte